Apportprøveskolen

Vil du starte på apportprøve, men vet ikke helt hvordan en slik prøve foregår? I apportprøveskolen kan du lære hva som er forskjellen på øvelsene i UK og AK og du får se film av alle øvelsene i begge klasser. Apportprøveskolen hjelper deg å bli forberedt til apportprøve. 

Apportprøveskolen: spor

Det er bare AK hunder som får sporøvelsen. I dette innlegget får du vite hvordan denne foregår og et filmeksempel på...

Les mer …

Apportprøveskolen: vann

Både UK og AK hunder får vannapport på prøve. I dette innlegget får du forklaring på forskjellene i tillegg til...

Les mer …

Apportprøveskolen: søk

På en apportprøve må både UK og AK hunder igjennom søkapporten. I dette innlegget får du se film av en søkapport og jeg beskriver hvordan...

Les mer …

Prøveordning for nye regler i apport.

Fuglehundklubbenes Forbund (FKF) v/dommerutvalg apport søkte om dispensasjon fra jaktprøvereglene pkt. 4.2.2. på apportprøve hvor reglene sier at tørket vilt ikke er tillatt å bruke på apportprøver.

Vedtak: NKKs Jakthundkomité vedtok NKKs Jakthundkomité vedtok å innvilge søknaden om dispensasjon fra pkt. 4.2.2. Apportprøve for sesongen 2022 og 2023.

Dette gjelder nå for apportprøver:
I tillegg til fersk eller opptint fugl, tillates tørket og frosset fugl som en prøveordning for sesongen 2022 og 2023. Alle fugler kan ha fjernet brystfileter, som kan erstattes med noe som er egnet. Fuglene skal ha en gjenkjennelig form. På vannøvelsen tillates dummy som er påsatt fjær/vinger fra jaktbare fuglearter. Det er ikke tillatt til å bruke nett rundt fugler, med unntak av vannapporten hvor det tillates på tørket fugl, fugler uten brystfileter og på dummy. Som slepefugl anbefales det å bruke fersk eller opptint fugl. I prøveordningen er det ikke krav til at det benyttes samme art til å slepe sporet som det som legges på sporenden. Ved bruk av dummy under vannapport skal dummy i all hovedsak være dekket av fjær/vinger.

Blogginnlegg om apport

Ta en utfordring!

Har du hørt om jaktprøvegrenen fullkombinert? Det er en jaktprøve og en apportprøve samme dag.

Det er en nervepirrende opplevelse, og...

Les mer …

Hva trener du på når du trener vannapport?

Mange trener hele øvelsen når de trener på vannapport. Men er det egentlig veldig lurt?

Eller er nettopp dette årsaken til at  vi...

Les mer …

Apport - Tren på avleveringer

Mange sliter med avleveringen i apport. Det viser seg særlig når man skal ta apportbevis, eller delta på apportprøver.

De vanligste...

Les mer …

Trenger du hjelp med apporttreningen?

Apportprøveskolen som onlinekurs

I dette onlinekurset fortsetter vi apporttreningen og retter oss mot apportprøvenes tre grener. Du får en grundig innføring i søk, vann og sporapport og jeg deler alle mine triks. Dette kurset skal gi deg verktøyene du trenger for å få en god ettersøkshund på småvilt til jakta, og for å oppnå førstepremie på sommerens apportprøver.

Les mer >>