Julekalender 2021

For første gang har jeg satt opp en julekalender gjennom HUNDELIV. 

Les mer …

Erfaringer fra ettersøk

Mange viltpåkjørsler skjer under døgnets mørke timer. På denne tiden av året kan det være lurt å vurdere om vi når det resultatet vi vil oppnå på natta, eller om vi kan løse oppgaven på en bedre måte ved å vente til morgenen og dagslyset. ⁠

Les mer …

Skadeskyting er en del av jakta

For meg er det helt uforståelig at enkelte terreng faktisk ikke tillater bruk av hund under jakta. Jeg mener hund burde være påbudt. Jeg anser et hvert avfyrt skudd som treff, og hvis ingenting faller søker jeg alltid et stykke i retningen fuglene fløy. En venn av meg sier at det går ikke an å bomme med hagle, og dette viser seg ofte i form av skadeskytinger. Hund er i mange tilfeller avgjørende for å kunne finne igjen eller innhente viltet.

Les mer …

Kaostrening

Når vi driver med innlæring er det viktig at hundene gjør rett, og at vi eleminerer kilder til feil. Men når hundene har nådd et visst nivå så kan kaostrening være direkte utviklende for hundene så lenge grunnlaget er godt. 

Les mer …

Webinar: Engasjer deg!

Hvor mange har ikke opplevd at man av en eller annen grunn ikke får kontakt med hunden? Du roper deg blå på fjellet, men hunden kommer ikke tilbake fordi den heller vil jakte. Eller at hunden ignorerer deg fordi den ser etter en katt, eller hørte en lyd, fant en snuseflekk, ser noen folk, eller andre hunder. Og vi kan stå å rope, pirke og dra – uten at noe nytter. Hunden er like pokker fiksert på det der ute. Alt den kan hjemme fungerer ikke. Hunden er opptatt og virker blokkert.

Les mer …

Here today, gone tomorrow

Mens mange rype- og skogsfugljegere begynner å roe ned, er rugdejegerne i lykkerus. Høsttrekket begynner nemlig i oktober og varer til desember. Rugdejakta utfyller rype- og skogsfugljakta perfekt.

Les mer …