Hemmeligheten bak en lydig hund

De fleste er enige om at de ønsker en lydig hund. Når vi får en valp i hus er mye av fokuset nettopp at vi ønsker en uforbeholden innkalling og stoppkommando. Det handler om sikkerhet for hunden, og en bedre hverdag og jakt for oss. Men det er slett ikke alle som får til dette.

Les mer …

Hasses Dagbok #1 Bli kjent

Hasse er en strihåret vorsteh som ble født høsten 2018. Nå er han trådd over til de voksenes rekker og etter en fantastisk sesong i AK vil jeg igjennom Hasses dagbok dele litt om hvordan vi har gått frem for å lykkes. I #1 forteller jeg om noe uforutsett som skjedde rett før jeg skulle hente min valp, og hvordan jeg gikk frem når jeg skulle finne meg en ny kennel å hente valp ifra. Jeg snakker også om hvordan jeg benytter en enkel valpeanalyse til å bli kjent med valpen min.

Les mer …

Landins bok til nedlastning

Fuglehundnestoren Anders Landin har lagt ut sin bok "Från valp til ferdig fågelhund" til gratis nedlastning på sin hjemmeside. 

Du kan laste ned boken her.

Ta en utfordring!

Har du hørt om jaktprøvegrenen fullkombinert? Det er en jaktprøve og en apportprøve samme dag. Det er en nervepirrende opplevelse, og en krevende prøve som ikke bare tester hundens jaktlige egenskaper og evne til ettersøk, men som også setter store krav til hund (og føreres) mentalitet.

Les mer …

Jaktstart 2020

Jaktstart ble som vanlig gjennomført i Valdres. Det ble seks herlige dager på fjellet, og to i skogen.

Les mer …

Hunden min drar veldig når vi går spor

At hunden trekker for hardt i sporlina når den sporer er et problem mange har. Og det er virkelig et problem fordi, det kan bli tungt å holde igjen store hunder, farta kan bli så høy at du ikke klarer å ta inn over deg observasjoner i terrenget (for ikke å snakke om skuddet) og hunden har større sjanse for å gjøre feil når den må slepe på et anker i tillegg til å konsentrere seg om sporingen.

Les mer …