Vassfaret på langs med hund og sykkel

Det er fire mil gjennom Vassfaret på langs. Jeg lånte meg en sykkel og tok med hundene på en lang sykkeltur.

Vassfaret på langs slynger seg fra Reset i vest og Landsen i øst. Det er en tur på 40 KM, men kan også sykles som en rundtur og bli dobbelt så lang. Men da er den ikke lengre like gunstig for hundene siden deler av turen da går på bilvei. Fra A til B er ikke dette en problematikk. 

Jeg begynte ved Reset og herfra er det nedoverbakker til Strøen. Det er nydelig natur. Jeg tenker jeg vil ta denne sykkelturen igjen, men ta pauser underveis, ligge i hengekøye eller telt og gå noen av toppene, eller rundene som er tilgjengelig i området. Det er så mye fint. 

Men jeg sliter litt med dette konkurransejaget mitt. Jeg lånte ikke bare sykkelen, men også en sykkelshorts. Var det inntørka testosteron fra gammel pungsvette som påvirka meg, eller begynner jeg å komme i god nok form til at konkurranseinstinktet mitt er vekket til live igjen? Det var hardt å stå i mot, men jeg fokuserte på kos.

Heldigvis (?) hadde jeg ikke dekning til mobiltelefonen i dette området og måtte derfor la Strava forbli lukket slik at flymodus kunne bevare batteriet tilfelle noe skulle skje. Jeg var blandt annet usikker på hvordan hundene skulle tåle lengden på denne turen. 

Det er flere nydelige sandstrender på dette turen, men det er også svaberg og vanlige myrkanter. Heldigvis god tilgang på vann slik at hundene klarte seg godt i varmen og vi kunne både drikke og kjøle oss ned.

Vi syklet langs Strøen og ned til Suluvannet. Her måtte sykkelen delvis trilles, og her møtte jeg faktisk kona til en online kursdeltager. Helt random. Innmari moro.

Trillingen er begrenset til ca en halv time og det er lett å finne stien som fører deg opp på veien igjen. Videre kom vi til Nevlingen og Aurdalsfjorden og det er her vi finner de fineste sandstrendene. Disse stedene er også tilgjengelig for biler, men det er populært å sykle inn å kose seg på stranden.

Jeg fikk heldigvis stranda for meg selv i en time hvor jeg kunne være naturens barn uten å skjemme noen.   

Vi avslutta turen ved bommel som leder inn til Vassfaret. Turens 40 KM gikk helt greit, selv om hundene var rimelig peste etterpå. Vi burde gjøre slike turer oftere, og derfor har jeg bestemt meg for å kjøpe sykkel for flere fremtidige sykkelekspedisjoner - med hund.