Jaktstart 2020

Jaktstart ble som vanlig gjennomført i Valdres. Det ble seks herlige dager på fjellet, og to i skogen.

Det ble felt fire ryper for Hasse i fjor, men jeg anser 2020 sesongen for Hasses første ordentlige jakt. Derfor delte jeg jakta i år, slik at Haldor og Trygve fikk jakte sammen, og Hasse fikk dagen alene. De fikk annenhver dag, jeg tenkte det var lurt med tanke på Hasses utvikling. På denne måten får hundene hvile ordentlig ut også. Dermed fikk de tre dager på fjellet og en dag i skogen hver.

Haldor og Trygve er 10 og sju år gamle. De er rutinerte jegere, og de uvanene de har er det ikke så veldig mye å gjøre med. Siden de kan jobben er det kjempefint å bare kunne gå rundt og slappe av mens de revierer fjellet. Trygve finner jo alltid fugl og håndterer den veldig bra, men jeg ble overrasket over Haldor. Han har begynt å vise en del tegn på alderen sin, men under jakta var alt dette borte. Det vil si, jeg kan jo se det er ting med han, men han dro på som om han var reine ungdommen igjen. Det ble faktisk nesten for heftig. Det er veldig kult å se den gamle skråtten har det i seg enda.

Hasse er fremdeles under utvikling og jeg var veldig spent på hva jakta ville gjøre med han. Han har nettopp debutert i AK og gjort det meget bra med premiering i 75% av sine åtte starter (6/8) bl.a med 1AK fullkombinert høyfjell. Jeg hadde to mål for jakta for hans del. Hvis dressuren holdt ville jeg at han skulle bli felt mest mulig for, slik at han virkelig kobler poenget! Deretter ville jeg pusse på apporten med tanke på varmt vilt. Det er alltid en liten overgang fra apport med kaldt og opptint vilt til varmt vilt som kanskje enda har dødskramper eller pulserer. Jeg fikk gjennomført begge disse tingene. Denne uka med Hasse gjør meg enda tryggere på treningsopplegget mitt, og det gir også en ekstra høydare på det hele. Det er så kult å se hvordan han kobler treninga mot jakta og holder hodet kaldt.