onlinekurs for jakthunder

hundeliv

Ser du etter kurs med oppfølgning?

Nye kurs starter 2. august 2021

Ta meg til kursene

SITT, for søren!

Stoppsignalet er vår eneste brems under jakten og i hverdagen. Når du gir stoppsignalet skal hunden umiddelbart stoppe, sette seg og ta kontakt med deg som for å spørre: Hva vil du? - Utopi, sier du? Neida, det handler bare om god innlæring. Dette kurset tar deg med på en liten reise hvor vi begynner med de helt enkle øvelsene og jobber oss frem til sitt på kommando med ganske store provokasjoner.

Les mer om SITT, for søren!

Spesialsøk

Spesialsøk går ut på å lære hunden å skille ut ett eller flere spesielle luktstoffer og markere på dette. Spesialsøk kan trenes både profesjonelt til yrkesbruk, som konkurranseform (nosework og smeller) eller for aktivisering og moro.  Hvis du bare har lyst å engasjere hunden i noe morsomt når det stormer ute, så er dette noe som ikke krever mye utstyr.

Les mer om spesialsøk

Kurs med oppfølging

SITT, for søren!

Stoppsignalet er vår eneste brems under jakten og i hverdagen. Når du gir stoppsignalet skal hunden umiddelbart stoppe, sette seg og ta kontakt med deg som for å spørre: Hva vil du? - Utopi, sier du? Neida, det handler bare om god innlæring. 

Les mer om SITT, for søren!

Apport for nybegynnere

En av fordelene med å jakte med fuglehund er at hunden kan finne igjen og hente felt og skadeskutt vilt. Gjennom "step by step" instruksjonsvideoer og morsomme øvelser viser og forklarer jeg deg hvordan du kan lære hunden din apport.

Les mer om apportkurs

URBAN GUNDOG

Vi går gjennom ulike øvelser for momenttrening av ro i oppflukt, og hvordan du kan sette sammen momentene stand, reis, ro og apport til en helhet - uten fugl. Målet er å forberede hunden på adferden vi ønsker slik at det blir enklere å å lære hunden dette i fugl senere.

les mer om urban gundog

Min Jakthund

En medlemsside som fungerer som en øvelsesbank for retrivere og for støtende og stående fuglehunder.

KOMMER SNART

Anette og Nelly tok apportbeviset

Anette og Nelly tok apportbeviset. Nelly er Anettes første hund, og derfor blir jeg ekstra glad når meldingene om at de har lykkes tikker inn....

Linda og Pepsi fikk 1UK

Gratulerer så mye til Linda og Pepsi. Det har vært en glede å følge denne ekvipasjen så langt, og jeg ser frem til å fortsette å gratulere...

1UK til Sirikit og Trolla

Sirikit hilser fra Buhol apportprøve og forteller at hun har tatt 1UK apport med 2x10 poeng med sin Trolla. Sirikit har tatt apportprøveskolen...

Live K. Kaasin tok apportbeviset!

Live K. Kaasin tok apportbeviset med sin KV Hektor etter å fulgt "apport for nybegynnere" online. Det er utrolig bra jobba og jeg gratulerer så...

Spørsmål og svar

Funker disse treningsmetodene også på britiske fuglehundraser som f.eks. engelsk setter?

Ja! Britiske hunderaser kan også trenes med belønningsbaserte metoder. Læring av konsekvenser styrer adferden til alle dyr (og mennesker) så du kan trygt melde deg på kurs også med settere.

Hvordan skiller belønningsbasert trening seg fra annen trening?

For deg med liten erfaring med å trene belønningsbasert vil forskjellen i hvordan du er vant til å trene være størst i grunntreningen av hunden. Du vil merke utfordringer både i å skulle omstille deg selv og hvordan du forholder deg til hunden. Å planlegge treningen slik at hunden lykkes er kanskje også uvant, det samme er det å ikke skulle korrigere hunden dersom det blir feil.