apportkurs

Gjennom ukentlig instruksjon MED MORSOMME "step by step" øvelser jobber vi sammen for å lære hunden din apport med mål om å klare apportbeviset.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

FOR DEG SOM VIL LÆRE APPORT

En av fordelene med å jakte med fuglehund er at hunden kan hente og finne igjen felt og skadeskutt vilt. Derfor er apport et dressurmoment alle fuglehunder bør kunne. En god apportør bidrar til mer human jakt, men det er også krav om apportbevis, eller apport, for å få premie i AK og VK på fuglehundprøver.

Apport er en dressurøvelse som består av flere delmoment satt sammen til en øvelse. Vi trener hvert enkelt moment så langt det går før vi begynner å sette sammen hver del gjennom baklengskjeding. Aportkurset passer for alle, men dere bør beherske grunndressur som sitt, bli og innkalling. Nøkkelen til å få en god apportør ligger i gjentatte repetisjoner og tid til å trene derfor kreves en del egentrening for å få fullt utbytte av dette kurset.

Hvem er Ida Sollie?

Jeg har tre strihårete vorsteher som jeg bruker veldig allsidig på jakt og har vært aktiv i prøvesporten i over 10 år. Jeg har også fått gode prøveresultater på alle hundene. Det største øyeblikket var kanskje når jeg tok sølv i VM for fuglehunder i 2017 med Haldor, men alle mine hunder er premiert til flere 1AK på jaktprøver, i spor- og på apportprøver. Jeg har også 2VK lag i NM lavland 2017 med Trygve.

Jeg startet HUNDELIV i et forsøk på å forenkle jakthundtrening og bidra til at flere kan lykkes slik jeg har gjort med mine hunder. Gjennom HUNDELIV forsøker jeg å sette hundetrening i system slik at du enklere kan nå dine mål. 

Håper vi sees på kurs, 
Ida Sollie