Prøvens beste hund på Presteseter '22

Jeg fikk en pause fra takteltet på bilen og Hasse fikk et par prøvestarter på Presteseter.
 
Dette er en liten, men veldig hyggelig prøve med tilgang til skikkelig fine terreng. Her var det god stemning hele helgen og en veldig gjestfri prøvekomite.
 
Det ble ikke så mange premierte på denne prøven, men det har ikke vært mangel på fugl.
 
Totalt ble det fire premier. Hasse tok premie begge dager og Sjalg Liljedal gjorde det samme.
 
Jeg er litt stolt over den lille viltfinneren min som kjører på og tar vare på de sjangsene han får.
 
Det er mye som skal klaffe på disse fullkombinert prøvene.
 
En ting er alt forarbeidet med tanke på dressurgreier som søksmønster, apport, avleveringer og ro i oppflukt. Det å gjøre hunden vant til apportdelen og å mestre å være sliten.
 
Men så må man jo ha flaks så det monner slik at din hund finner fuglen i terrenget. Man må ha premie på felt for å gå videre til apport.
 
Etterpå er det apportøvelsene. Hvor sliten er hunden? Vil den klare alt etter å ha stivna i bilen etter en hard prøvedag?
 
Det gikk heldigvis bra for Hasse i helgen, men man skal ikke undervurdere en fullkombinert.
 
Derfor var det veldig hyggelig å få vite at Hasse ble prøvens beste hund.
 
Hasse sin premieprosent er fremdeles ganske høy og ligger på 56% totalt. Jeg synes ikke det er så værst nå som vi er inne i hans fjerde sesong.

 

Hasse jakter i høy fart, bruker terreng og biotop erfaren i god kontakt med fører. Letter fugl i ansvist terreng. Stand, går kontrollert frem i etapper. Ny stand, fugl letter noe upresist. Ro i oppflukt og skudd. Utreder OK

Tallkarakterer 55 444

Apportresultat: 10, 8, 10

Tildeles 3AK fullkombinert

 

I myrlendt skogsterreng jakter Hasse med meget høy fart og intensitet. Han dekker anvist terreng på en utmerket måte i god kontakt med fører. Har en markering som han løser ut når fører kommer til. Stand på jaktbart hold letter brunfugl presist foran Hasse som er rolig i oppflukt og skudd. Fortsetter sitt utmerkede søk i med- og sidevind dagen ut og innstilles til 2Ak fullkombinert.

Tallkarakterer: 55 444

Apportresultat: 10, 10, 10

Tildeles 2AK fullkombinert