Hasse fikk 3AK fullkombinert

Nå har vi vært på langtur igjen! Denne gangen reiste vi helt til Namdalen for å delta på fullkombinertprøve skog.

Fy flate for noen flotte skogsfuglterreng. Godt med fugl var det også. 

Jeg må jo si jeg blir litt frustrert når jeg tar med meg Hassen til kanskje Norges fineste skogsfuglterreng som i tillegg er stappfulle av fugl uten at han klarer å presentere noe premieringsverdig. Utrolig kjedelig!

Men Namdalen fuglehundklubb laget en skikkelig koselig ramme rundt prøven og jeg vil definitivt tilbake.

Tross at vi ikke klarte fuglene så er jeg veldig godt fornøyd med søket til Hasse. Han går veldig godt på skogen nå og har virkelig vokst til å bli stabil og fin i søket samtidig som han trøkker litt på. Det gjør meg veldig glad. 

Etter to dager på Namdalen flyttet vi oss.

Den tredje dagen var oppropet på Sognli. Her er det fullkombinertprøve på høyfjell. Denne prøven har jeg vært på tre ganger før og fått 3AK på Haldor, 1UK og 1AK på Hasse. Den er nesten blitt tradisjon og jeg møter også ofte de samme folka. Skikkelig koselig. 

Hasse går veldig godt og får et fint fuglearbeid med reis, dessverre ble det litt for mange minuser med makkerstand og makkerstøkk til å ende opp med øverste valør. 

Det er egentlig for mye fugl her på Sognli, og du skal ha flaks om du klarer navigere det gjennom det minefeltet dette terrenget er.  

Til tross for uheldighetene er jeg er spesielt fornøyd med at jeg kan gå på skog den ene dagen og høyfjell den neste og gjøre det godt søksmessig uansett. Fine sussebassen til mor. 

Heldigvis ble det en premie denne dagen. Hasse fikk 3AK fullkombinert høyfjell, og dette er hans fjerde fullkombinertpremie. 

 

I halvåpent fjellterreng starter Hasse i meget stor fart og med høy intensitet. Blir borte halvveis ut i slippet og finnes igjen samtidig som makker har fuglearbeid. Senere jakter Hasse særdeles godt i god kontakt med fører. Finnes i stand i et lite skogholt, justerer seg noen ganger. Ny stand, reiser kontrollert orrhøne og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Har sjanser på fugl i siste slipp. Tildeles 3AK på jaktprøve delen.

Tallkarakterer: 556444

Apportene ble utført uten feil og til 3x10 poeng.

Hasse fikk 3AK fullkombinert.