Kurs

Hjemme, Rogaland:

Nybegynnerkurs, 14 april

VG dressurkurs, 15 april

Blodsporskurs 17-19 april

 

Andre steder:

Fuglehundkurs2 Røros 

Kurs/Foredrag for SVK JV

Fuglehundkurs Kr.sand 21feb

ForsWard Østersund mai '20

 

Onlinekurs

Online Apportkurs

Nyhetsbrev

Legg igjen din epostadresse her hvis du vil motta informasjon om kurs og andre arrangementer.

Samarbeidsavtaler

Minikurs: Deteksjon 'feb

Deteksjon er første steg i ettersøksarbeidet, og er en interessant tilnærming for både småviltapportøren og for de som går ettersøk etter større vilt. Prinsippene bak deteksjon er at hunden kan gjenkjenne og respondere på en targetlukt. Hunder kan trenes til å finne et «bibliotek» av lukter. For eksempel kan en narkohund kunne finne flere ulike narkotiske stoffer, på samme måte som en apporterende hund kan finne forskjellig vilt som ulike typer fugler, hare og rev. Første steg er å sette sammen det "å finne noe" med den påbegynte frysmarkeringen vår.

Les mer: Minikurs: Deteksjon 'feb

Nybegynnerkurs oppstart 14 april

På grunnkurset går vi igjennom teori og praksis som er viktig for at du skal få en lydig familie- og jakthund. Dette kurset krever ingen forkunnskaper og passer for deg som nettopp har fått hund, eller som ønsker å lære mer om hundedressur.

Les mer: Nybegynnerkurs oppstart 14 april

VG dressurkurs oppstart 15 april

Det videregående kurset tar for seg teori og praksis som er viktig for at du skal komme videre med treningen av din hund. Kurset er ment som en naturlig fortsettelse etter grunnkurset med fokus på videreutvikling og generealisering av innkalling, sitt, bli og lineføring. 

Les mer: VG dressurkurs oppstart 15 april

Blodsporskurs 17-19 april

Jeg inviterer til blodsporkurs 17-19 april. Dette er et nybegynnerkurs for deg som vil lære om grunnleggende sportrening og veien til godkjent ettersøksekvipasje. Kurset passer også for deg som bare ønsker å trene litt spor med hunden din.

Les mer: Blodsporskurs 17-19 april

Online Apportkurs

Jeg har utviklet et online apportkurs for nybegynnere. På dette kurset tar vi for oss innlæringen av apport med mål om å klare apportbeviset. En av fordelene med å jakte med fuglehund er at hunden kan hente og finne igjen felt og skadeskutt vilt. Derfor er apport et dressurmoment alle fuglehunder bør kunne. En god apportør bidrar til mer human jakt. Det er også krav om apportbevis, eller apport, for å få premie i AK og VK på fuglehundprøver. 

Apport er et dressurøvelse som består av flere delmoment satt sammen til en øvelse. Vi trener hvert enkelt moment så langt det går før vi begynner å sette sammen hver del. Kurset passer for alle, men dere må beherske grunndressur som sitt, bli og innkalling. Hvis dette ikke er på plass så er det vanskelig å trene apport! Nøkkelen til å få en god apportør ligger i gjentatte repetisjoner og tid til å trene. 

Kurset består av seks leksjoner og hver leksjon inneholder både tekst og film av de forskjellige øvelsene som skal ta deg mot målet. Å bli med på en onlinekurs krever selvdisiplin, da med tanke på å ikke rase igjennom leksjonene og øvelsene for fort, men følge progressjonen jeg har lagt opp til. 

Kurset koster 2500,-

Hvis du har spørsmål, eller lyst å delta, send meg en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Facebook