Blodsporskurs 17-19 april

Jeg inviterer til blodsporkurs 17-19 april. Dette er et nybegynnerkurs for deg som vil lære om grunnleggende sportrening og veien til godkjent ettersøksekvipasje. Kurset passer også for deg som bare ønsker å trene litt spor med hunden din.

Blodspor er en aktivitet som passer alle hunder, uavhengig av alder og rase, og som både du og hunden vil kunne ha mye glede av. Oppleting av vilt er en del av jakten, noe som finnes mer eller mindre nedarvet hos alle hunder.

Å trene spor er ypperlig sysselsetting, og mange driver med blodspor som en trening- og konkurranseaktivitet. Når hunden går spor får den brukt hele seg. Den utvikler nesebruk og konsentrasjon. Hunden får utløp for sin arbeidslyst og den blir sliten både i sinn og skinn. Det er en fantastisk samarbeidsøvelse!

Det kreves ingen forkunnskaper til dette kurset.

Innen helgen er over skal du ha fått grunnleggende kunnskaper om sportrening, samt om hvordan du kan fortsette treningen på egenhånd for å utvikle den påbegynte sporhunden videre.

Vi er innom følgende temaer: hundens luktesans, luktbilder, hvordan du legger spor, hvordan terreng og føreforhold påvirker luktbildet og sporingen, bruk av sporline og hvordan du kan støtte hunden i dens sporarbeid.

Vi starter kurset med teori fredag kveld. Her tar vi en teoretisk gjennomgang før vi jobber praktisk utendørs resten av helgen. Under lørdagen jobber vi med innlæring og søndag fortsetter vi med å gå igjennom ulike metoder og øvelser du kan benytte i sportreningen. 

Teorien vil bli avholdt i URD Klimas lokaler i Kvålkroken 16 på Ganddal. Vi begynner klokken 1800 og holder på et par timer. Informasjon om hvor vi møtes til den praktiske delen tar vi under teorien, men det blir i Sandnes/Time området.

Påmelding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Pris: 3000,-

Innen helgen er over skal du ha fått grunnleggende kunnskaper om sportrening, samt om hvordan du kan fortsette treningen på egenhånd for å utvikle den påbegynte sporhunden videre.