2016 - Et tilbakeblikk

I løpet av 2016 ble jeg litt mer voksen. Det merker jeg i allefall nå når jeg ser tilbake hva året har gitt meg i forhold til hvilke mål jeg satte meg for livet generelt og hundene. I løpet av 2016 skulle jeg nemlig bli SuperIda, jeg satte opp en skikkelig urealistisk liste. Noe av mine ønsker og mål for 2016 greide jeg å oppfylle, noen mål og ønsker forandret seg underveis, men for restens vedkommende slo LIVET til. 

For livet ble i 2016 hverken som planlagt, eller ønsket. Det har faktisk vært et ganske tungt år. Det er sikkert av samme grunn at jeg sitter her i begynnelsen av 2017 og føler meg mer voksen.

Det har allikevel vært en del oppturer hvor jeg har fått utvikle meg som hundetrener.

Jeg har vært flere ganger hos Anders Landin både for å trene på fugl og fullbruks,
jeg har fullført NJFF jakthundinstruktør 2,
jeg har vært på sporseminar med SWDI
Deltatt på fullbruksprøvekurs.

Jeg føler jeg har hatt en skikkelig utvikling når det gjelder hund. Fullbruksprøven tok meg med storm og jeg har kost meg skikkelig med å trene inn øvelsene til den prøven. Jeg har selv holdt to nybegynnerkurs og et videregående dressurkurs i år.

Prøveåret

Jaktprøve
Jeg deltok på to jaktprøver med Haldor, Nesheia og Egersundsprøven. Her hadde jeg så uflaks som det går ann å ha. Haldor fant fugl alle dager, men uheldige omstendigheter med opptråkking av fugler og makker gjorde at det ikke ble premie ut av det. Jeg har aldri hatt så vondt i hjertet - ulydighet kan man gjøre noe med, men uflaks er værre.... Trygve ble stilt på Nesheia, Hovden 2 og Egersundsprøven. Han har jobbet godt, men dessverre ikke kommet i fugl. 

Apportprøve
Jeg stilte begge hundene på Horveprøven og Åstjernprøven. Haldor ble prøvens beste hund på Horve med 29 og 30 poeng. På Åstjern fikk han med seg to 2AK med 2x27p. Trygve fikk en 3AK på fire starter, jeg har hatt en kamp med Trygve, vann er bare kult når han får bestemme selv, og jeg håper for 2017 at vi er ferdig med det da. 

Lydighet
Jeg byttet ut Haldor med Trygve i løpet av 2016 og deltok på en konkurranse for å se hvordan vi lå ann. Der tok Trygve og jeg med oss en 3premie. Det var godt å se at Trygve ikke har de samme vanskelighetene med miljø som Haldor, så får vi bare krysse fingrene for at fortsettelsen blir god. 

Utstilling
Trygve har vært på fem utstillinger. Han fikk excellent alle gangene. 3x CERT med BIM, BIR og BIG2. Dermed blir han NUCH så fort han 1AK på jaktprøve. Trygve ter seg veldig godt i ringen og ser ut til å like oppmerksomheten. 

Sporprøve
Jeg var inne i en god steam og bestemte meg for å slenge med Trygve på en blodsporprøve. Han fulgte sporet knapt hundre meter, dreide tvers av og fant slutten. Vi fikk 3premie for arbeidet. Vi fant dessverre ikke tid til en ny prøve.

Trygve 2016

3 premie - Bevegelig blodsporprøve, 2016
Excellent, CK, CERT, BHK, BIR, BIG2 - Elverumsutstillingen, Marianne Holmli, 2016
3AK apport, Åstjernprøven 2016 
Excellent, CK, CERT, BHK og BIR - Ølbergutstillingen, Birte Myhre Wold, 2016
Excellent - Vest-Agder JFF, Svein Bjarne Helgesen, 2016
Excellent - NKK Drammen, Stephanie Giesche, 2016
Excellent, CK, CERT, BHK og BIM - Hamresanden, Wenche Eikeseth, 2016
3 premie - LP1 

Haldor 2016

2x 2AK apport, Åstjernprøven 2016 
2x 1AK apport og "prøvens beste hund" på Horveprøven, 2016  
Good - Hamresanden, Wenche Eikeseth, 2016

 Jaktåret

I 2016 har jeg vært over 40 dager på rypejakt. Det har blitt flere helger på stølen etter Orrfugl og i skogen etter rugda. Jeg har fått en ny venn som har tatt med meg og lært meg gåsejakt, andejakt og duejakt. Hundene har selvfølgelig vært med som apporttører, og Trygve har fått masse vannapport. Det har blitt skutt spesielt mange ryper og ender for hundene i år, det synes jeg er veldig gøy. Jeg har gått over ti ettersøk med Haldor på trafikkskadet vilt, og klart alle unntatt ett. Vi har også gått ettersøk på en påkjørt rev. Det har blitt skutt flere rådyr og hjort for Haldor som bandhund, og på tampen av året to rever. Vi har fått prøve oss på fasanjakt i Skåne og etter storfugl i Vassfaret. Jeg er veldig fornøyd med hundene mine når jeg er på jakt. Det er alltid ting å trene på, selvsagt, men det fungerer også. Og akkurat det er veldig godt å kjenne på! 

En annen gladnyhet er at Trygve har fått dra skikkelig på over lang tid nå. Det er halvannet år siden han ble skadet, og skaden viser seg ikke. Nå er han fullstendig friskmeldt og jeg får mange år med Trygve som jakthund. 

En oppsummering

Jeg gruet meg til å oppsummer 2016. Siden jeg ikke sitter igjen med målbare resultater fra årets jaktprøver har jeg følt meg litt mislykket. Men nå som jeg har skrevet ned alt jeg har gjort, fått til og opplevd kjenner jeg at jeg fortjener et spark bak. Fy flate så heldig jeg er som har fått lov å gjøre så mye gøy med hundene mine, og noen resultater har vi greid å hente hjem. At året generelt har vært litt tungt har nok hindret meg i å se hvor heldig jeg egentlig er. Jammen bra jeg tok et tilbakeblikk!

Velkommen 2017!