Hasses første måned

Det har skjedd utrolig mye den første måneden. Han har vokst utrolig mye, og jeg synes det går alt for fort. Kroppen er større, han er ikke like myk lengre, og valperynkene er i ferd med å forsvinne. Men det har sine fordeler at han vokser. Han sover oftere og oftere hele natten. Han er blitt så godt som stueren. Han klarer å holde følge når jeg går normalt og kan nå være med på det meste vi gjør i hverdagen.

Hasse er virkelig blitt en del av flokken og stortrives sammen med Haldor og Trygve. Jeg tror også at de voksne hundene nå også trives med han. De engasjerer seg i lek og er trivelige storebrødre.

Jeg trener på sitt og innkalling. Hasse har prøvd å droppe å komme på innkalling et par ganger i sin 12 uke, dermed har vi trent litt ekstra på det og satt inn noen tiltak for å komme ovenpå igjen. Han har også vist at han er en jævel til å stjele, så frem til han blir en rolig og voksen hund har vi begynt å ta noen forhåndsregler der også, så han ikke skal tilegne seg for mange uvaner.

Hasse er en utrolig god gutt. Han elsker nærhet og kommer ofte for å bare kose litt. Da begraver han hodet i halsgropa eller der han får mest varme og kroppskontakt. Det er så herlig å holde det lille hodet hand å hånda mi. Han er nysgjerrig og blir med på det jeg gjør og jeg ler ofte for meg selv når jeg hører den søte subbingen av potene hans følge etter meg. Subb subb subb subb. Alltid nysgjerrig, alltid klar.

Han lukter fremdeles valp, og han har fremdeles den søte valpehikken når noe blir litt mye, eller vanskelig eller han ikke får det som han vil.

Hasse har begynt å få fjoner og små hår på haka og leppene. Så det ser ut som skjegget kommer. Siden han har tydelig strihårspels på hele kroppen så forventer jeg at det skal ordne seg fint. Jeg har tro på at han kommer til å få utrolig bra og fin pels, kanskje litt sånn som Trygve, vedlikeholdsfri. Det er i det minste lov å håpe ;)

Vi har også vært å fått ormekur, vaksine og en generell kontroll. Alt er i orden med lille gutt så langt. Neste kontroll er ved 16 uker. 

Jeg har begynt å leke inn apporten uten å ha hastverk med dette, men føler jeg henger litt etter med tanke på passivitetstrening. Foreløpig er det ganske mye med tre hunder da jeg synes det er viktig å gi Hasse mye tid alene med meg. Så da blir det på en måte dobbelt av alt og alt tar mye mer tid. Det har vært litt hektisk denne måneden med en hund som ikke kan være så mye alene, men med god hjelp av bl.a mamma har vi fått det til. 

Jeg avsluttet nettopp høstens siste kurs så nå har jeg så godt som juleferie frem til begynnelsen av januar. Så da blir det mye fokus på Hasse, i tillegg til at gutta og jeg skal gå litt på jakt igjen.