Treningstur til Sverige

Jeg arrangerte en treningstur til Sverige for å gi hunder og førere mulighet til en kanonstart på den kommende jakt og prøvesesongen. Det har vært en helg fylt med mange opplevelser, flinke hunder og førere og utrolig god stemning. Selv sitter jeg igjen med veldig gode følelser og jeg føler meg heldig som har fått lov å være på tur med en så flott gjeng som jeg møtte her.

Jeg ankom Sverige torsdag kveld. Det norske flagget ble øyeblikkelig plantet i jorden utenfor leiligheten for å markere vårt domene. I løpet av kvelden dukket alle opp og etterhvert som folk ankom samlet vi oss rundt bordet og fikk gjennomgått planen for helgen og morgendagen. 

På denne turen hadde jeg med både erfarne hundeførere og noen som var helt nye med hund og fuglehund. Vi begynte samlingen på fredags morgen med revieringstrening for å bli kjent med hundene og dermed se hvordan helgen kunne legges opp videre for hver enkelt hund. Gjennom dette avsløres det raskt hvor god kontakten og lydigheten er mellom de forskjellige ekvipasjene. Å ha et godt kryssøk på plass, i tillegg til god kontakt og lydighet er viktig før vi kobler sammen arbeidet med fugl. Vi hadde utrolig fint vær og kjørte morgen og kveldsøkt med en skikkelig god pause på midten for å slippe unna den verste varmen. 

Det som var veldig spesielt var stemningen på samlingen. Alle ble veldig fort kjent og det etablerte seg et samhold hvor folk heiet på og gledet seg over hverandre. Kveldene ble lange og fuktige mens lattermusklene fikk kjørt seg. Når vi skulle reise hjem sa folk farvel som om vi hadde vært på et familietreff. Jeg synes det er helt rått!

Tilbakemeldingene etter samlingen var veldig gode. Jeg blir helt rørt og glad og jeg får lyst å dra i gang flere slike samlinger. Derfor har jeg booket samme sted til samme tid neste år. Tusen takk alle sammen for en herlig helg. Jeg vil også takke min gode venn Geir for all hjelp jeg fikk under samlingen.

 


 

Jeg fikk veldig positive tilbakemeldinger etter samlingen. Du kan lese noen av dem under.