Langhelg i Valdres

Jeg trodde ikke jeg skulle få til noen vintertrening i Valdres i år, men så slo tilfeldighetene inn og åpnet for en uplanlagt mulighet og jeg fikk noen dager i fjellet allikevel. Universet synes åpenbart at det var helt fortjent og forærte meg strålende forhold.

Det har kommet mye snø i vinter og nå hadde snøen stort sett satt seg så mye at det var mulig å ferdes fornuftig med hundene utenfor løypene. Trygve og Haldor var i slaget, tross lite trening i det siste og dro avgårde. Begge fant ryper, og oppførte seg så pass ordentlig at jeg faktiskt synes det er vondt at jeg ikke skal få til noen vinterprøvestart i år. 

Haldor, som ødela tåa si i høst, dro avgårde som om han virkelig prøver å vise at han ikke er avdanka enda. Jeg bare må smile av han, han er en fantastisk fin hund. I tillegg er han flink til å gå bak, og gjør ikke mye ut av seg når han ikke blir brukt. Trygve er en høyfjellshund med enorm fart og på grunn av sitt format finner han også veldig mye av den fuglen som er å finne. 

Vi hadde med makker på denne turen, og både Trygve og Haldor fikk vist stødighet i sekunderinger og når de ble sekundert. Det er godt å se at dette sitter, selv når jeg ikke står og passer på. 

Det ble fire herlige dager på fjellet. Tusen takk!