#Hundeliv Fetch Challenge

#HundelivFetchChallenge er et lite nyttårsprosjekt for deg som har lyst å gjøre noe meningsfullt sammen med hunden din, noe i hverdagen, som skaper positive fordeler for flere ting i ditt hundehold. Bli med å tren hund på tvers av fylkes og landegrenser. Bli med på #HundelivFetchChallenge! Første leksjon ligger allerede ute. Du finner link nederst i artikkelen. 

Jeg snakker om apport og hvordan du kan benytte apporttreningen som, etterhvert ganske heftig, lydighetstrening.  I fuglehundmiljøet, spesielt for de kontinentale, er det mye større fokus på apport i utlandet enn i Norge. Det går ann å trekke apporttreningen mye lengre enn det vi vanligvis gjør i Norge. Og det kan gi fordeler på jakt på mange måter, men treningenen i seg selv har også mange fordeler. 

For det første gjør du noe sammen med hunden, dette øker kontakten og bedrer samarbeidet. Men det viktigste for oss fuglehundeiere er kanskje at mens du trener apport vil du komme i mange situasjoner hvor du får trent lydighet fordi hunden gjør ikke alltid som du vil eller har tenkt. Etterhvert som dere blir flinkere er det også lett å legge til rette for skikkelige provokasjoner. Det er med andre ord kanongod trening for den kommende fuglehund som skal sitte mens provokasjonene flyr vekk. Dirrigering er også en del av utvidet apportarbeid. For å få til bra dirrigering må du også etablere god kontakt med hunden din og du må ha en hund som er flink til å koble av. Dette er også egenskaper vi fuglehundentusiaster setter pris på, men ofte trener alt for lite på... Dette er trening du kan gjøre hjemme og i nærmiljøet. 

Jeg vil lære mer om apportarbeid. Jeg har lyst å få bedre samarbeid og mer effektive apporter sammen med min hund og jeg vil forbedre lydigheten på det ene udyret som ligger å snorker ved siden av meg. Jeg kan ikke kjempemasse om dette temaet, men for å holde min egen motivasjon oppe når ting blir vanskelig har jeg bestemt meg for å blogge om alle stegene, og invitere deg med på trening.  

Jeg blir kjempeglad for engasjement rundt dette, enten du er ny og har lyst å trene hund, eller om du kan noe og vil dele av din kunnskap!

Jeg har kalt utfordringen for #HundelivFetchChallenge og oppforder alle som blir med til å legge ut bilder, film eller tekst i kommentarfeltene under innleggene, eller benytte hashtaggen på instagram. 

Jeg tror dette kan bli veldig gøy!

 

Første leksjon finner du her: #Hundeliv Fetch Challenge Steg 1

Andre leksjon finner du her: #Hundeliv Fetch Challenge Steg 2

Tredje leksjon finner du her: #Hundeliv Fetch Challenge Steg 3

Fjerde lekson finner du her: #Hundeliv Fetch Challenge Steg 4

Femte leksjon finner du her: #Hundeliv Fetch Challenge Steg 5


En oppsummering og veien videre finner du her: #Hundeliv Fetch Challenge - V
eien Videre

 

Dette er dessverre tatt ned for ny publisering ved et senere tidspunkt.