2017 - Et tilbakeblikk

Jeg kommer til å huske 2017 som et helt sinnsykt fantastisk år! 

Mens fjoråret var strevsomt på alle måter har 2017 vært en eneste stor opptur, både med tanke på livet og hundefronten. Jeg skal ikke klage så fryktelig mye over fjoråret. Det er ikke poenget med dette tilbakeblikket. Men det er klart at når man har hatt en så lang og vedvarende nedtur som 2016 var for meg, så blir oppturene av 2017 ekstra heftige og mer betydningsfulle. Det er litt som at når jeg vet hvor kjipt ting kan være, så setter jeg ekstra pris på det gode. Og det er kanskje en lekse jeg har fått fra 2016 som gjør at jeg skal nyte 2017 langt inn i 2018. 

Det er ganske koselig å sitte å mimre tilbake. Jeg har fått gjøre mye gøy i år! Året startet med vinterrypejakt på fjellet. Vinteren representerer den fineste jakta synes jeg. Å kunne skli avgårde på ski med hagla på ryggen. Sol. Nesebor som fryser sammen når jeg puster. Jeg trenger ikke skyte så veldig mange ryper, men det er noe med det å være ute på jakt om vinteren. Det er egentlig bare noe med det å være ute om vinteren. Hvordan verdenen pakkes inn i vatt, og alt er stillere, enklere og penere. Jeg har alltid vært spesielt glad i vinteren og i år fikk jeg mange dager på jakt før sesongen var over. Jeg fikk mange dager på ski generelt, alene og sammen med gode gamle venner og helt nye venner.  På tampen av vinteren fikk hundene en vinterprøvestart på  Nesheia, hvor begge tok med seg en 3AK på veldig tungt føre. 

Før vinteren var over reiste Sidsel og jeg til Stefan Nilson på treningsferie. Vi fikk en unik mulighet hvor vi fikk bo hos snilleste Stefan og Anna, og trene på Stefans marker. Det ble 10 dager på feltet og vi hadde det utrolig hyggelig hos Stefan og Anna og med hverandre. Vi kom også langt med hundene våre, samtidig som vi fikk kjenne på noen nye utfordringer (for min del var det hare...) Sidsel og jeg koste oss så mye at vi har planlagt en ny tur til Skåne våren 2018, og vi gleder oss veldig allerede! En tradisjon ble født ;)

April, mai og juni gikk kjempefort. Igjennom båndtvangen trente jeg kondisjon med jogging, kickbike og svømming og vi har kost oss hjemme frem til vi reiste til landssamlingen på Buhol. Jeg hadde lyst å bli kjent med flere i miljøet, og her møtte jeg utrolig mange fine mennesker. Jeg meldte også Trygve på apportprøven. Målet var å endelig få 1AK apport på han. Dette fikk jeg dagen etter på Apportprøven på Åstjern. Det smakte utrolig godt, og senere gjentok han bragden på  Horveprøven. Haldor ble bare stilt på Horve, og banket rutinert inn to førstepremier der. Jeg ønsker meg to førstepremier til i apport på Trygve, så får det vel være nok apportprøver inntil jeg får en ny liten Thomas, eller Reidar. 

I sommer og utover høsten har Haldor og jeg gått flere ettersøk. Det har vært spennende og vi lærer noe for hvert eneste tilfelle. Men det har ikke blitt tid til noen flere sporprøver på verken han eller Trygve. 

Det skjedde noe ekstra spennende i år da. Jeg tok med meg begge hundene for å delta på uttaket til VM. For å starte sesongen ble det en liten treningstur til Sverige rett før opptaket. Jeg trente Trygve i senk, men Haldor viste seg frem og sammen ble vi tatt ut til VM i St. Hubertus. Dette tok mye av fokuset for høsten og det har blitt lite jakt på meg iår, men jeg fikk den tradisjonelle treningsuka mi på Taksering før jakta, og her kan du lese om De første to jaktukene '17. Etterpå var jeg skikkelig uheldig da jaktuka mi i Valdres ble tatt av tåke. Men jeg kan ikke bli med på alt, og når jeg velger å satse på VM, da må jeg velge bort noe annet.  Dermed ble det ikke bare mindre jakt, men jeg sluttet også på konkurranselydighet hos Oddgeir. Og jeg må si at jeg savner den gjengen grenseløst. Men det gikk bra i VM. Jeg fikk sølv... I VM. VM Sølv. Jeg er litt stolt!

Vi ble med på et par høstprøver, på Rukjan 1 fikk jeg premie på begge hundene, og på Fullkombinert i Trøndelag fikk jeg premie på Haldor, og var farlig nærme en premie på Trygve. 1AK på Trygve under Rukjan 1 utløste hans første championat og nå heter han N UCH Landinarnas Trygve

Jeg klemte inn en lavlandstart etter en ny treningstur til Sverige, og her fikk Trygve også den ærefulle plassen på NM lag og bidro til at vi tok sølv, altså 2VK lag. Deretter reiste Haldor og jeg til Frankrike. Denne turen finner du flere innlegg om her på bloggen. Når vi kom hjem meldte jeg Haldor på Egersundsprøven, han fikk to starter og 2x 2AK. Jeg tror jeg er ferdig med å stille Haldor på prøver med dette, og det er litt poetisk at vi avslutter på Egersundsprøven der vi staret for så mange år siden - Haldor og jeg... 

Hundenes resultater av året ramses opp under. 

 

Haldor År 2017 

Trygve År 2017

Sølv i VM St. Hubertus, Frankrike/Herm, 2017
Kvalifisert til VM lag og VM St. Hubertus, 2017

2AK skog, Eigersund, 2017 
2AK skog, Eigersund, 2017
3AK fullkombinert høyfjell, 29p, Høgkjølen, 2017
3AK høyfjell, Rukjan, 2017 
3AK høyfjell, Nesheia, 2017

1AK apport, Horveprøven, 2017 
1AK apport, Horveprøven, 2017

 

2VK lag NM lavland, Stokke, 2017
1AK høyfjell (556 444), Rukjan, 2017
3AK Høyfjell, Nesheia, 2017

1AK apport, 30p, Horveprøven, 2017 
2AK apport, Horveprøven, 2017 
1AK apport, Åstjernprøven, 2017 
2AK Apport, Landsamlingen på Buhol, 2017

Excellent, Buholutstillingen, Jørn Presterudsæther, 2017

 

Fine resultater gjennom et år er en ting, men det er å mestre sammen med hundene i tillegg til menneskene jeg får dele med og oppleve sammen med som utgjør den store forskjellen. Takk for nye og gamle vennskap, dere er gode!

I 2018 skal jeg roe ned bittelitt og ta tilbake det som jeg synes er den store verdien med hund. Jeg synes det er moro å trene hund. Å få til det jeg har sett meg ut, og mestre sammen med hunden. Og så er det jakta. Det ble alt for lite jakt i år, og sånn kan det ikke bli hvert år, det er jo tross alt jakthunder vi har. Jeg har vært på seks jaktprøver i år, jeg vet at det ikke er spesielt mange for de fleste, men selv om det helt sikkert blir noen prøver neste år, så blir det i allefall ikke så mange som i år.. ;) 

Tusen takk for alle fine opplevelser! 2017 ble et bra år!