Reisen mot VM i Frankrike

Haldor og jeg dro hjemmefra søndag morgen. Vi skal til Frankrike for å delta på VM. Vi skal kjøre bil, men på veien nedover skal vi ha et par artige stopp.

Det første stoppet var på Bynsberg gård i Säffle. Her møtte vi Geir og hans korthår som også skal til VM. Det ble en dag med litt revieringstrening og fuglesituasjoner. Dagen startet med at Haldor fant en stor flokk med rapphøner. Han gjorde en god jobb med å lokalisere de, men når jeg nærmet meg ville de ikke trykke mer og fuglene gikk. Fuglen var generelt ikke helt samarbeidsvillig gjennom dagen, men det gir jo nye situasjoner og god trening. Det ble mange situasjoner i løpet av dagen og vi kjørte parslipp hvor hundene har fått konkurrere mot hverandre. Haldor sekunderer spontant og er stort sett spontant lydig i fugl. Han hadde også oppe to rådyr som han respekterte. Når ting går så bra så føler jeg at Murphys lov ligger og lurer rett rundt hjørnet. Så jeg kan vel regne med en kanonettergang på hare under VM... 

 

Dagen etter skulle vi prøve oss på fasaner. Treningen foregikk i tett vegetasjon og fasanene løp som gale. Det ble kanskje litt i overkant mye, men det var moro å se hvordan Haldor ofte klarte å låse de i stand etter løpearbeid. Det ble selvsagt noen støkk også. Jeg tror jeg klarte å holde meg på rett side av grensen når det gjelder å ikke overdrive, men det er jammen ikke lett når det er så moro å holde på. Hundene har ikke godt av for mye fugl heller. Men jeg kunne lett kost meg flere dager her!

Men jeg gjør meg noen tanker på dette i forbindelse med trening at det er enkelt å holde på alene og "få første AK" Det er mye som skjer når man skal gå prøve, får konkurranse, nerver og andre mennesker er med. Og på et sted som Bynsberg så er all fugl alltid helt, eller ganske nyutsatt og jeg synes ikke alltid man kan si det er det samme som vill fugl. Men så lenge man er klar over det og bruker treningsmuligheten fornuftig er det vel ingen fare - men jeg kjenner på det at man skal være bevvist hva man holder på med under slik trening. 

 

Etter to dager i Säffle gikk turen sørover. Jeg hadde ett obligatorisk stopp på TEBA hvor jeg fikk kjøpt masse fine hundeting som jeg sikkert kommer til å få beskjed av Vidar om at jeg ikke trenger. Haldor fikk velge en ny leke og Trygve får en gave når jeg kommer hjem. Det ble også noen kjølende varer som forhåpentligvis vil hjelpe oss i Frankrike. De melder veldig varmt vær...

Fantastiske Agnetha med Kennel Brevikens inviterte oss på kaffe etterpå. Der fikk vi se stedet hun bor og de nydelige hundene hennes. Det ble litt hundeprat og hundene fikk lufte seg på feltet. På feltet fikk vi se hare, og vi støkte et rapphønskull. Et utrolig hyggelig besøk!

Deretter gikk ferden videre til Stefan og Anna som var så gjestfrie og tok i mot oss, selv om de var midt i pakkingen for avreise til Frankrike selv. Stefan er lagleder og deltager på det svenske VMlaget. Han er en erfaren mann som villig deler av sin kunnskap enten det er til store mesterskap, eller generell hundetrening. Vi ankom om kvelden og kvelden gikk med til vin og hundeprat. Dagen etter fikk vi leke oss på et nytt gigantisk felt som Stefan har skaffet seg. Et område med stubb og ett med beter. Her fantes det fasaner! Det er skikkelig gøy å gå på feltet igjen og Stefan ble også med selv et par av øktene. 

Jeg er utrolig takknemlig for denne muligheten og det er godt for hundene å bevege litt på seg - for de to neste dagene blir de liggende i bilen....

200 mil...