Apportprøve på Åstjern

Vi forlot landssamlingen på Buhol for å bli med på munsterlanderklubbens apportprøve på Åstjern. En utrolig velorganisert prøve som med sine 55 starter antagelig blir Norges nest største apportprøve. Endelig skulle det klaffe for oss!

 

Jeg ble godt tatt imot og traff som vanlig masse trivelige mennesker. Trygve og jeg fikk begynne med sporet. Han tok tydelig opptaket og jeg kjente fort at dette gikk veien, det så så innmari stødig ut. Vi fikk 10.

 

Vi måtte vente en stund på søkapporten og her la Trygve seg på jakka mi og sovna mens jeg fikk snakke med folk. Når det var hans tur spurte jeg om han så pusen? Da våknet han og det giret han nok opp til at han apporterte seg til en 10'er også her.

 

Når vi var kommet så langt så skjønner dere kanskje at jeg begynte å få ganske mange sommerfugler i magen. Kunne vi gå inn til full pott i dag? Neida, han måtte jo apportere anda etter nebbet slik at han måtte ta nytt grep ved land. Dermed glapp 10'eren, men vi var godt innenfor førstepremien, og det smakte skikkelig godt!

 

1AK på Trygve!

 

Etter prøven skulle jeg prøve å ta noen pene bilder fordi det er så sinnsykt fint på Åstjern. Det resulterte i en uformell apportkonkurranse mellom Tommy Andersen, Geir Sve og meg selv. Utrolig festlig, jeg knakk sammen i latter flere ganger. I tillegg til å være veldig underholdende er det også avslørende, og god, trening for oss og hunden ;) 

 

Les om landssamlingen på Buhol her: Landssamling på Buhol