Premiegriser Nesheia '17

Denne gjengen med premiegriser tok med seg 2x 3AK og 1UK hjem fra en skikkelig ufyselig vinterprøve på Nesheia. Turid og jeg deltok alle dager, mens Vidar og Sidsel var med lørdag og søndag. Det ble en god helg tross været!

Værmeldinga hoppa frem og tilbake som en jojo, men vi var ganske sikre på greit vær lørdag og søndag, sånn ble det ikke... Fredagen var ikke spesielt innbydene og jeg sleit med å holde humøret oppe. Vi så knapt ei fjær og dagen ble gjennomført uten en eneste premie. 

På lørdagen lå tåka lavt og med fredagen friskt i minne var vi usikre på om prøven kunne gjennomføres i det hele tatt. Oppmøtet ble utsatt en time, men klokken 10:00 sto vi klare og sa «ja» når navnene våre ble ropt opp. Vi var heldige og ble satt på samme parti alle sammen, og sammen med mange andre kjenninger ble det en veldig sosial dag sammen med mange fine folk. Men været og føret var som det var, tungt og ekkelt. I tredje slipp finner Haldor ei rype, reiser djervt i nedoverbakke og roes på kommando. På grunn av formatet blir premien satt til 3AK, men vi er begge strålende fornøyd. Jeg synes det er utrolig sterkt av Haldor å klare seg igjennom en så tung prøve, samt å mestre å trykke fast lette ryper som løper på bakken! Trygve går hele dagen uten å komme i fugl. Det ble kun utdelt tre premier denne dagen, 3AK til Haldor, 3UK til Axel Clausen med breton Donna og 3AK til engelsksetter Rock til Håkon Gerhardsen. Det andre partiet hadde ikke funnet fugl og VK partiet ble avlyst på grunn av været.

På søndag lå tåka enda tettere, men YR sa det skulle lette utover dagen. Vi startet opp klokken 0900, og var noe usikre på om prøven kunne gjennomføres i dag. Igjennom dagen fant Haldor litt fugl, men klarte ikke lage noen god situasjon på disse, men fikk gå dagen ut uten å lykkes. Trygve har gått jevnt greit hele helga, men det har vært tydelig at han ikke har vært helt i form. Han kjempet hardt og på slutten i tredje slippet fant jeg han i stand. Jeg er nok litt forelsket, men jeg synes han er så stilig når han strammer seg til mot rypene. Han sto slik til at hvis jeg ikke hadde gått som jeg gjorde hadde jeg ikke sett han før det var for sent. Han sto på en liten hylle og makker var på vei i full fart rett i mot. Jeg roper til eieren at han må stoppe hunden. Den er på vei i medvind mot min hund som står. Der og da føltes det som om eier aldri skulle reagere, men han greide å blåse hunden ned bare meter før han hadde løpt rett inn i Trygves situasjon og alt hadde gått til helvete. Jeg er stolt av Trygve som ble stående tross all dramatikken og ikke lot seg rive med av konkurransen som han må ha følt der. Stødige Trygve! Trygve var rolig i oppflukt og skudd, og fikk dermed en 3AK. Jeg ble kjempeglad, og det varmer så mye når Trygve reagerer på at jeg blir glad og kommer inn for å få ta del i kos, skryt og gode følelser etter han er ferdig med å utrede. Det betyr at vi har et samhold og en forståelse for at vi gjør dette sammen. Utover ettermiddagen ble været lettere og det var flere som fikk fine premier denne dagen.

Turid fikk blant annet 1UK på sin 11 måneder gamle Copper. Dette var hennes andre prøve og når Copper tok stand i siste sekund heiet hele partiet på disse to. Utrolig moro å se de lykkes slik. Jeg har fulgt disse to en stund, og det blir utrolig moro å følge de fremover.  Videre fikk Olav Schrøder med Nipa fikk 1UK, Charlotte og Njål Lundevik fikk 1UK på Nilus, Tore Foss fikk 2AK på Arko. På det andre partiet fikk Axel Clausen 2UK på Donna, Gustav Larsen fikk 2UK på Lilli og Jørgen Steinholm med Ricko fikk 3UK. Når det gjelder det andre partiet kan det hende jeg har skrevet noe feil, men de offisielle listene har ikke kommet ut enda. Sidsel med Fineste Frøya kom dessverre ikke i fugl denne helgen, men Frøya viste fantastisk førstepremiesøk gjennom to dager på blytungt føre, og kommer til å lykkes veldig snart. 

Jeg er så utrolig glad for at jeg har fått så fine venner å reise på jaktprøver og drive med hund sammen med. Tusen takk for ei fin helg, Sidsel, Turid og Vidar!