Utstillingshelg VA-JFF og RFK '16

Denne helgen ble satt av til to utstillinger. En i regi av Vest-Agder jeger og fisk og den andre av Rogaland fuglehundklubb. Sidsel og jeg stilte sammen og Sidsels selskap gjør det hele så mye hyggeligere. Resultatmessig ble dette en ganske bra helg også da Trygve fikk sitt andre CERT! ;)

Sidsel og jeg kastet oss i vei lørdag morgen med nesen mot Kvinesdal. Fra sol og sommervær endte vi i en regnfull dal på sørlandet. Litt stressa kom vi oss inn på MXsport og kjøpte oss nye regnkåper som sto i stil til oppgavene vi skulle ut på.

I Kvinesdal var ringen midt i byen, på asfalt. Utstillingsteltet la vi igjen i min bil, i god tro om at det ikke kunne være nødvendig denne gangen. Vi tok feil. Uansett, hundene ble stilt. Både Frøya og Trygve fikk Excellent, men ikke noe mer. Det ble ikke bedømmelse på best i rasen denne gangen. Vi synes åpenbart at dommeren var kjip på CERTene, og antar at det hele grunner i mangelfult innkjøp av CERT blomster.... ;) 

Vest-Agder jeger og fiskeforening
Dommer: Svein Bjarne Helgesen

"Excellent type og balanse. Utmerket hode, velskåret, godt uttrykk. Meget god hals/overlinje, velkroppen. God bakpart/lårbredde, velvinklet. Meget god pels. Meget gode bevegelser, kunne hatt større steglengde bak"

Premiegrad: Excellent


Dagen etter våknet vi til flott sommervær, så gutta fikk en liten kickbiketur, jeg dro på den svarte lille kjolen - så var vi fremme. Oppmøtetiden var i goood tid også denne gangen, men Sidsel og jeg slo opp utstillingsteltet. Det var godt å ha for hundene da de fikk et stille og kjølig sted å være. Mamma og pappa kom også for å se på, noe som var utrolig hyggelig. 

Jeg fikk æren av å føre Frøya idag også. Og idag ble det veldig spennende, for tilslutt måtte Frøya og Trygve inn å konkurrere mot hverandre i Best i Rasen. 

Rogaland Fuglehundklubb
Dommer: Birte Wold Myrhe

"3 år gammel av utmerket type, tydelig kjønnspreg, velskåret, gode, mørke øyne, bra med barter, lang hals, stram overlinje, lett avfallende kryss, moderat lang, god underlinje, tydelig forbryst med god dybde, velvinklet fra alle sider, kraftig benstamme med gode poter, ekstremt bra hårlag, ok farger, ok bitt, ok testikler, ok temprament. Jordvinnende effektive bevegelser"

Premiegrad: Excellent, CK, CERT, BHK, BIR 


Dermed fikk Trygve sitt andre CERT og mangler bare ett for å bli ferdig. På fem utstillinger har Trygve fått 5x Excellent og 2x CERT. 

GRATULERER SIDSEL og FRØYA - med 2x Excellent og CK!