Elverumsutstillingen '16

Trygve og jeg tok turen til NJFFs jakthundutstilling på Prestøya. Med nesten 900 hunder og 18 strihårete vorstehre turde jeg ikke en gang håpe på at det skulle klaffe for oss denne gangen...

 

Men det gjorde det! Stormende jubel! Det var flere kjente navn og hunder både i hannhundklassen og i tispeklassen. Erfarne hundeførere og pene hunder. Jeg var helt skjelven når jeg skulle vise frem Trygve, men jeg prøvde å huske på alt jeg har lært. Pyntet på pelsen, flytta på beina. Prøvde å få han til å stå pent, se best mulig ut, og samtidig følge med slik at jeg var klar til å løpe når jeg skulle. Dommeren var helt herlig og super effektiv - og vi løp og løp. 

Herlige Trygve vant først hannhundklassen, deretter møtte han Golddigger'n til Randi S. i rasefinalen. Det ble herlig konkurranse, men Trygve ble BIR! Dermed skulle vi videre til gruppefinalen. Her møtes alle de 14 BIR hundene fra alle fuglehundrasene for å konkurrere om hvem som er penest. Trygve kom på andreplass etter Eldri Kjørrens irske setter.

At vi fikk CERTet idag synes jeg var skikkelig moro. Mest fordi det var det siste CERTet som Trygve trengte for å bli norsk utstillingchampion, men også fordi det var en så stor utstilling og med så mange fine deltagende hunder. Tusen takk alle dere gode på sidelinja som heiet på oss og som gav oss råd underveis. Det har så mye å si, og det betyr så mye for opplevelsen vår. Tusen takk. Det ble en helt fantastisk dag!

Dommer: Marianne Holmli
Trygves kritikkKraftfull, elegant, med tydelig kjønnspreg. Vakkert elegant hode. Framskutt i front som påvirker nakkelengden. Kunne hatt bedre overarmvinkel. Supre sidebevegelser. Beveger seg med kraftfulle bevegelser. Prima pels og gemytt. 
Premiering: Excellent, CK, CERT, BHK, BIR, BIG2