Full pott på fullkombinert

Tjuvskyttens Hasse (Tjuvskyttens Axxa - Stormkullens Duktige-Dunder) Se50057/2018 er bare 12 måneder, men han klinte til med en 1UK Fullkombinert Høyfjell på NVK Trøndelands prøve nå nylig. Det er sterkt av den lille Bassen og jeg er utrolig stolt av min lille fine hund. 

Kritikk: I vekslende vind og kupert terreng jakter Hasse med høy intensitet og meget stor fart. Søksbredde og reviering utmerket. Fin stil, kraftfull aksjon. God kontakt med fører. Fester stand langt ut. Justerer seg i ny stand. Når fører kommer til reiser Hasse djervt og presist ryper. Rolig i oppflukt og skudd. Bekrefter senere sitt søksopplegg i alle vindretninger og biotoper. Finnes i stand. Når fører kommer til letter ryper presist foran. Hasse er komplett rolig. Gjentatte sjanser på fugl. Innstilles til 1 premie etter feltdelen. 20 poeng fra apportdelen. Tildeles idag en velfortjent 1UK fullkombinert høyfjell.

Tallkarakterer: 556 444
Apport: 10/10

 

Hva er en fullkombinert prøve?
For de som ikke vet hva en fullkombinert er så er det en jaktprøve og en apportprøve samme dag. Apportdelen kan enten bli gjennomført i fjellet, eller når man kommer ned fra fjellet. Dagene på en fullkombinert er ofte lange og selv om hundene kan sitt og apport så kan de bli slått ut fordi de er slitne og rett og slett ikke orker mer. Det er fullkombinertens brutalitet, og årsaken til at premie innen denne grenen henger veldig høyt. I AK er det faktisk en inngangsbillett til JCH (jaktchampionatet) og premien sidestilles dermed med cacit, 3x CK og ÆP. Det ligger en del trening bak topppremiene i fullkombinert og jeg spår at denne prøveformen kommer til å merke økt popularitet fremover av nettopp denne årsaken. Folk synes det er gøy å trene hund, og prestere på grunnlag av det.