Hasse klarte apportbeviset!

De siste ukene har flydd avgårde mens jeg har trent lille Hasse mot apportbeviset. Eller, jeg har ikke fokusert så mye på apportbeviset, men jeg har fokusert på at han skal få et godt grunnlag til hva jeg senere krever av apporten. Fordi selv om beviset er i boks, så har treningen bare så vidt begynt. Vi har runda Level 1.  KO!  

Jeg har jo fulgt progressjonen på apportkurset jeg arrangerte for en gjeng. Det har vært utrolig moro, både å jobbe med engasjerte deltagere og få jobbe med apportinnlæring igjen. For Hasse sin del sørget jeg for at alle nødvendige forkunnskaper var på plass. Det er så sinnsykt mye lettere å lære inn apport hvis hunden allerede kan sitt, bli og innkalling f.eks. Man kan egentlig gå så langt som å si at dette er delmomenter som må være på plass før man kan trene andre delmomenter i apporten.  Mange slurver allerede ved disse to første momentene (sitt og innkalling), og da blir helheten lidende. Apporttreningens fundament er grunndressuren. Som instruktør ser jeg at en av de største utfordringene vi møter på under innlæringen av apport handler om at hunder ikke har de forkunnskaper som skal til for å begynne treningen. God grunndressur i form av sitt og innkalling vil forenkle treningen, og er i mange tilfeller avgjørende å komme i mål. 

Deretter så må man jo bare lære inn ett og ett moment og ikke rushe for raskt frem selv om det kanskje går veldig bra og man føler man kan pushe på. 

Det harvært en drøm å trene Hasse og nå skal vi først nyte noen dager på feltet og fjellet før level 2 med hårvilt og dirrigering begynner for Hasse.