2x 2AK i Egersund

Bare litt over en uke etter å ha kommet hjem fra Frankrike var det dags for Egersundsprøven. Jeg hadde meldt på Haldor både lørdag og søndag og jammen slo Haldor til med premie begge dager!

Når jeg våknet klokken seks om morgenen og så hvor kaldt det var ute var jeg ikke sikker på om jeg ville klare å komme meg til oppropet i det hele tatt. Jeg måtte over "fjellet" for å komme til hovedveien og jeg fryktet det var glatt. Som vanlig når jeg må stå opp tidlig var jeg litt sent ute (det er så vanskelig å forlate dyna) men turen gikk faktisk helt fint. Jeg rakk oppropet! Haldor og jeg skulle til Eikeli på formiddagsparti. Her var det mer snø og mye glattere, så jeg parkerte bilen før den bratteste bakken og hoppet på med en av de veldig snille andre deltagerne. Snøen dekte terrenget, men det gjorde ingenting. Vi fant fugl fra første øyeblikk. Haldor fikk slipp helt til slutt og tok for seg terrenget fint. Han var lettført og hadde god kontakt og gjorde mor stolt. Han fant en fugl som han reiste hardt og presist. Når jeg skulle skyte klikka pistolen - flere ganger, og jeg glemte helt av Haldor. Når jeg endelig så etter så sto han stille og ventet akkurat som han skal gjøre, så kom skuddet. I denne situasjonen ble jeg fullstendig reddet av god dressur og det at hunden ikke trenger kommando i fugl. Puh ;) Jeg glemte han helt når revolveren ikke virket. Når klokken var halv 11 var alle tre ferdig avprøvd og Haldor fikk en 2AK. Jeg var fornøyd. 

Dagen etter fikk vi samme terreng. Vi skulle egentlig få heldagsparti, men endte med et nytt formiddagsparti samme sted. Det var like mye rugder, men Haldor var ikke sitt sindige selv. Han tok helt av og var vill og gal. Jeg ble litt på tuppa og skjønte ikke helt hva som gikk av han. Han fant en fugl, nøp til, fuglen gikk og jeg skøyt. Dommeren fikk ikke med seg noenting, og Haldor fikk bare fortsette. Litt senere ble det voldsom markering i ei kløft. Haldor jobbet forsiktig og systematisk i vinden og klarte å lokalisere ei rugde uten å støkke den. Han gjorde en kjempefin jobb med den rugda. Haldor sto, men dessverre gikk den uten at Haldor fikk vist reis. Jeg dro fram alvorstemmen siden han hadde vært så uregjerlig i hele dag, men Haldor satt som en prest og det ble en ny 2AK. 

HerligeHaldor kan og det ble en fin helg på prøven hvor det hele begynte for så mange år siden.