NM lag Lavland '17

NM lag ble en stor suksess! Tone Gudim med Frøken, Randi Schulze med Golddigger og jeg med Trygve sikret strihårene en sølvmedale i NM. I sammen med korthårene som tok gull endte korthår og strihårlaget opp øverst på pallen - en reprise av NM lag høyfjell høst. 

Hele seansen begynte onsdag kveld med en felles middag og trekking av startrekkefølge. Vi hadde på forhånd blitt enige om rekkefølgen innad i laget. Randi fikk første slippet, jeg fikk andre og Lone tok siste slipp. Dette synes jeg var veldig greit for da rakk jeg komme litt inn i systemene, samt jeg slapp presset med å være til slutt. Middagen var utrolig hyggelig, dessverre dukket ikke Randi opp der. Jeg ble kjent med Lone og fikk høre mange historier rundt bordet. Jeg tok tidlig kveld - spent på morgendagen.

NM Lag fungerer på den måten at tre hunder fra samme rase stiller sammen for å konkurrere om å bli beste rase blant gruppe sju hundene. Hver hund får ett slipp på 20 minutter hver, totalt tre slipp i løpet av dagen. Laget blir plukket ut av jaktrådet i den gjeldene klubben. 

Vi våkner til herlig vær, men nattefrost. Dommere for dagen var Jan Telhaug og Øyvind Skurdal. Randi og Golddigger hadde første slipp. Hun starter friskt og hundene veksler om terrenget. General Sniff overtar etterhvert med større format og høyere intensitet. Sniff: jaktlyst 7, reviering 7. Totalt 14 poeng. Golddigger: jaktlyst 6, reviering 5. Totalt: 11 poeng.

Hele runde en går uten at noen av hundene finner fugl. Trygve har første slipp i runde to. Trygve skulle egentlig ha slipp med engelsksetter Trym. Men pga sykdom ble denne byttet ut med engelsksetter Balder. Siden fuglene stort sett ligger i kantene valgte jeg å satse på å få Trygve inn i interessant biotop for å finne fugl i stedet for å fokusere på revieringen. Dommerne var til min store glede opptatt av reviering men jeg valgte å gjøre det slik siden hele runde en var uten fugl. Uten fuglearbeid kan man ikke kjempe om pallplassering som lag.

Den aller beste opplevelsen med hele NM lag fikk jeg rett før det var vår tur. Jeg fikk kjenne på solidariteten som finnes i mellom vorstehfolket. Skikkelig godfølelse av at vorstehfolket vil at alle skal lykkes. Flere medlemmer på korthårlaget som kjente terrenget coachet meg i de gode plassene og hvor jeg burde fokusere søket. Mine egne lagkamerater gav meg en kjærkommen peptalk. For noen utrolig fine folk jeg har hatt på laget <3

Trygve tok for seg og var enkel å dirrigere slik at kantene og øyer med vekst ble godt dekket. Trygve tok en stand som viste seg resultatløs. Her gjorde jeg en liten tabbe. Trygve reiste nemlig opp i vinden og når standen ikke resulterte i fuglearbeid sendte jeg han videre i stedet for å sende han ned i vinden for å sjekke om fuglen kunne ha flyttet på seg. Det viste seg senere at den hadde tuslet litt ned og hvis jeg hadde tenkt på dette ville vi kunne fått med oss denne fuglen og kanskje fått et mer ryddig resultat. Trygve fortsetter opp i vinden og finner ny fugl. Det blir ganske mange situasjoner på rappen og en del styr for å si det forsiktig. Han får en del pluss og en del minus og ender på 14 poeng, mot engelsksetteren som fikk enda mer minus fordi Trygve fant så mye fugl. Denne endte på 4 poeng. Jeg synes det ble veldig mye rot i dette slippet, men allikevel sikret jeg laget en plassering og det endte med at bare sju hunder (av 24) fikk mer poeng enn Trygve - tross alt… Trygve fant dagens første fugler.

Deretter var det stort sett fugl i alle slippene selv om det senere var veldig mye "gjenbruk" av fugler. Det ble veldig spennende da vi skjønte at vi lå an til pallplassering og spenningen steg under Lones slipp.

Lone hadde tiende slipp, slipp to i runde tre, mot pointer Raffzeth. De finnes i samstand, begge reiser djervt og presist fasan med RIOS. Utreder og apporterer ok. Frøken fikk totalt 26 poeng. Spenningen vi kjente på etter Lones fuglearbeid var uutholdbar og vi gikk rundt og trippet, kniste og regnet på poengene for å finne ut hva de andre lagene måtte ha for å kunne slå oss.  Når resultatet endelig sto klart jublet vi og klemte hverandre. Strihårene fikk sølvmedalen i NM lag lavland. Korthårlaget fikk gullmedaljen. Et fantastisk resultat av vorsteherne og en ren reprise av NM høyfjell. For å feire seieren sammen delte vorstehgjengen en deilig vinnermiddag og noen flasker vin fredag kveld.

Det å få delta i NM lag lavland har vært en skikkelig opplevelse og jeg er utrolig takknemlig for denne sjansen.  Tusen takk til hele vorstehgjengen fordi dere er så herlige.

og HURRA FOR GULL OG SØLV!!!