Premier på Rukjan 1 '17

Vi har vært på Telemark fuglehundklubbs prøve i Rukjan. Vi hadde første start på lørdag og dette var dagen de feite bikkjene regjerte! 

For en dag det ble! Silkedalen presenterte meg et veldig tiltalende terreng. Små knoller, litt vegetasjon og store myrer. Variert og spennende terreng. Haldor startet i fin-fin driv, og Trygve det samme. Generelt ble dette en dag med mye action, stort sett alle hundene fikk prøve seg på masse fugl og fikk mange sjanser. At det er en del fugl på prøven gjør selvsagt ganske mye for trivselen, men det var utrolig mange kunnskapsrike og hyggelige mennesker på dette partiet. 

Haldor fikk en del sjanser til å starte med. Støkk i medvind, og han gikk seg ned en premiegrad på grunn av dette. Men så tok han stand i ei bratt li. Reiste friskt og presist og er helt rolig i oppflukt. Han ble avsluttet med en 3AK og jeg var kjempefornøyd!

Trygve klarer seg igjennom dagen uten minus og ventet til siste slipp med å finne alle fuglene. Han går hardt ut og tar stand på et kull i ei li. Han reiser hardt og er rolig i oppflukt. Utreder og plukker en gjenligger som han reiser og er komplett rolig. Deretter finner han et nytt stort kull og får reise igjen. Det ble litt hett for mutter'n, men Trygve klarte seg utrolig bra. Vi ble avsluttet etter 70 minutter og Trygve ble tildelt 1AK med tallene 556 444. 

På partiet ble det utdelt fire premier. Trygve og Haldor fikk sin 1AK og 3 AK, og Turid og en annen ukhund fikk hver sin 2UK. Det er klart det må være moro for en dommer å utdele en 1AK, men jeg tror ikke dommeren visste hvor mye denne betydde for meg spesielt med tanke på Trygves bakgrunn. Det ble felt noen tårer, og jeg er også veldig stolt av at denne premien utløste Trygves første championat. Trygve er også med dette kvalifisert i VK.