Horveprøven '17

Det ble rekord i deltagerantall på årets apportprøve på Horve med hele 64 starter i løpet av helgen. Blant disse var selvsagt mine egne hunder, men også mange hunder fra vårens apportkurs. Det skulle bli en kjempesuksess!

Landinarnas Trygve fikk 1AK med 3x10 poeng og ble lørdagens beste hund. Med sine 30poeng fikk han også endelig pinsen fra NVK. Det virker som jobben jeg gjorde i fjor, og oppgjøret vi hadde på apportprøven på Åstjern '16 har gitt resultater. Jeg fikk nemlig en mistanke om at lillegull hadde begynt å skille på trening og prøver, og ofret en prøve for å ta tak i dette. Etterpå har han ikke gjort bøll med vilje (så langt). På søndagen fikk Trygve 2AK og 26 poeng. Han hadde et sportap på sporet som gjorde at vi falt ned en premiegrad - kjedelig, men greit nok. Det kan vel skje...

Fjellgløtts Haldor ble ført av Vidar og fikk 1AK begge dager med 29 og 28 poeng. Haldor er en herlig hund ;)

Tross egne premier så var helgas høydepunkt å se deltagere fra vårens apportkurs lykkes med egne hunder på sin første prøvestart. Turid med Copper fikk 2UK og 1UK. Steve med Dixie fikk 1UK. Janne med Alaska fikk 1UK. Det har blitt lagt ned mye arbeid siden første dag på apportkurset og til dere sto på pallen i helga. Gratulerer så utrolig mye, dere har vært skikkelig flinke!

Av prøvens 64 starter ble det utdelt 43 premier. 5 AK hunder klarte full pott med 3x10 på øvelsene. 

RFKs referat fra Horveprøven kan du lese her