Vorstehre i Sirdalen

Sidsel og jeg tok turen opp til Sirdalen for å trene litt til vinterens siste jaktprøve. Det hadde kommet mye snø, og det var skikkelig tunge forhold. Helt perfekt som forberedelse til vårjaktprøve. Det blir ofte tunge forhold på sene vårprøver.

Det er et stykke inn til Sidsels terreng på vinteren, men når man har vorsteh  gjør ikke det så mye. Hundene trekker oss inn, jakter hele dagen og trekker oss tilbake til bilen, lett som bare det. Til og med Haldor jobbet godt, enda han har vært Vidar sin hund i lengre tid og blitt litt tjukk og bortskjemt. Siden jeg kom hjem har han fått mye trim i skogen i et forsøk på å få opp kondisjonen hans. Han rekker antagelig ikke bli helt i toppform til prøven, men det ser ut til å gå greit. 

Været var bare helt frekt deilig, og det var litt krise at jeg glemte solbrillene i bilen. For min egen del håpet jeg å få noen litt vanskelige situasjoner på rypa for å være sikker på at dressuren holdt for Trygves del. Det tok litt tid før vi fant rypene, men vi fikk en perfekt situasjon når Trygve tok stand på flere ryper i dokk. Rypene gikk opp i flere omganger rundt Trygve. De kom fra alle retninger og lagde en skikkelig provoserende situasjon for Trygve. Han forholdt seg rolig i skuddet og jeg var skikkelig fornøyd. Trygve har etter all jaktingen begynt å bli veldig trigget i skudd, særlig når han forventer at viltet faller, så jeg har forsøkt å trene mye ro i disse situasjonene i det siste. 

Haldor kom dessverre ikke i fugl i dag. Derimot hadde Frøya et ufattelig nydelig arbeid på en stegg. Hun tok lukta langt ute i medvind og fulgte strålen tilbake, og stilte seg opp. Når mor kom avanserte hun frem til hun hadde spikret fuglen som bare satt pent under ett tre. For å ikke skremme opp fuglen reiste Sidsel på kjempelang avstand og Frøya gikk på som ei kanonkule og var fullstendig rolig i skudd og oppflukt. Ståpels og tårer i øynene hos både Sidsel og meg, dette kommer til å gå bra!

Det ble en kjempeherlig dag! Takk for turen Sidsel!