Jakt i Valdres

Jeg gleder meg alltid som en unge til rypejakta starter. De siste fem årene har jeg startet jakta med ei uke på fjellet i telt. I år var ikke noe anderledes.

Vi kunne ikke vært heldigere med været. Opphold hele perioden og passe varmt. Bartene fikk hver sin kløv med egen mat og ammo. Jeg liker godt å gå et stykke inn på fjellet. Inn til områder man ikke gjerne når på en dagstur. I fred for folk, for å kjenne på friluftsfølelsen. Teltet ble satt opp ved en bekk. Bekken hadde romantiske kulper som hadde vært fine å bade i tidligere i sesongen. Rent vann, ørret i bekken. 

Seks dager etter rypa gikk fort. Hundene fant mye fugl. Vi fikk mange fine opplevelser. 

Jeg er imponert over hundene som holdt ut så lenge. Jeg kjørte et ganske aktivt treningsregime i sommer, og tror dette har mye av æren for det. I tillegg har jeg begynt et nytt forregime i forbindelse med et samarbeid med Milka Tesla (Passion4Feed) og Provit. 

Vi dro ned fra fjellet, hundene og de tobeinte fikk en dags pause før vi avsluttet denne første jakta med to dager på skogen. Det ble ikke med noen tiur hjem denne gangen, men satser på nye sjanser mot jul. Gutta fikk i allefall noen situasjoner og det synes jeg er skikkelig moro. 

Av 10 dager på ferie fikk vi åtte jaktdager denne gangen. Livet er herlig!