Landinarnas Trygve

Trygve er en utrolig nydelig hund. Han er en tenkende sjel og på grunn av dette veldig lett og veldig vanskelig å trene. Han skadet seg veldig ung, men gjennom hardt arbeid klarte Trygve seg og er en av de råeste hundene jeg vet om. Han er en ufattelig viltfinner og håndterer fugl veldig godt. Han har veldig høy arbeidsmoral. 

Beste resultat: NUCH, 1AK høyfjell, 1AK apport (30p), Kvalifisert til VM Serbia 2019, Sølv NM lag lavland 2017

 

 

NUCH Landinarnas Trygve er etter Landinarnas Jana og Stormkullens Bäste-Bork. Han kom til verden 19 mai 2013 og han var en tillitsfull tass fra første stund. Happy Go Lucky et Trygves levesett. Trygg, nysgjerrig og lettlært. Trygve ble raskt fuglehund, og den første rypa falt når han var 5 mnd. Ro i oppflukt og apporteringen gikk strålende. Men rett før Trygve fylte ett år ble han påkjørt på ski og foten ble skåret av. En dramatisk dag endte hos dyrlegen, en 5 timer lang operasjon og mange måneder med opptrening. Etter litt mer enn ett år var Trygve igjen "funksjonsfrisk", men om det dukker opp følgeskader eller senskader i etterkant vil tiden vise. Happy Go Lucky holdningen til Trygve gjør han til en behagelig og trenbar hund som lever i nuet, og jeg er ikke sikker på om alt hadde gått så bra etter denne skaden uten. 

Trygve har enorm jaktlyst og veldig høy arbeidsmoral. Han er også en veldig smart og beregnende hund. Det gjør han ikke til verdens letteste hund å trene. Det vil si, han er enkel å lære nye ting, men det er vanskelig å få han til å gjøre det i en hver situasjon. Hvis han har muligheten gjør han som han vil. Han knytter seg til den personen han har mest med å gjøre og bryr seg ganske lite om alle andre. 

Trygve har blitt premiert på skog og høyfjell. Han var med på strihårslaget på lavland i 2017 og bidro sterkt til sølvmedaljen i NM lag. Han har 1AK høyfjell høst, 1AK apport med 30 poeng og er også merritert i konkurranselydighet og på sporprøve. Han ble Norsk Utstillings Champion i 2017. 

Akkurat som for Haldor har det blitt skutt både hjort, rev og rådyr i tillegg for hønsefugler for Trygve. Han er en kjempestabil apportør og har også blitt brukt mye på andejakt. 

 

Familiehistorie

Trygve er etter Landinarnas Jana og Stormkullens Bäste-Bork og kommer fra et stort kull på 11 stykker. 

Reg. nr: SE38745/2013
Født: 19.05 - 2013 
HD: B

Landinarnas Jana (Katholts C Elvis og Landinarnas Dagny) er etter Sveriges mestvinnende vorsteh Dagny. SEJCH SEUCH Landinarnas Dagny har vunnet riksprøven fire ganger på fjell og skog, og fått første premie på fullbruksprøve. Katholts Elvis (Agnes 06188/98 og Sepp v. Wulften ZDD177868) er en allsidig danske med mange førstepremier på jaktprøver, fullbruks, schweiss, apport og utstilling. Trygves mor, Jana, har også en lang liste med meritter. Blant annet vant hun riksprøven som unghund og hun er svensk jakt- og utstillingschampion. Hun har også førstepremie på fullbruksprøve. 

Stormkullens Beste Bork (INT SE N UCH SEJCH NV-06 Asch S30723/2001 og SEUCH SEJCH Tina S35063/2004) Som man kan se ut i fra tittelen er C.I.B NORD UCH SE FI N UCH Stormkullens Beste Bork en veldig pen hund. Han er premiert på høyfjell.