Fjellgløtts Haldor

HerligeHaldor er en fantastisk jakthund og verdens beste venn. Han elsker å jobbe og samarbeider veldig godt. Det er alltid helt ukomplisert å ha med Haldor.

Beste resultat: Sølv i VM for stående fuglehunder St. Hubertus, 1AK skog, 1AK apport (30p), 1pr blodspor

 

 

Fjellgløtts Haldor er etter Landinarnas Kajsa og Bøgeskovens Gus og kom til verden 10 april 2010. Han er en fantastisk allsidig hund med godt gemytt og stor humor. Han logrer med hele kroppen og er en utrolig sosial hund som kan kunsten å flørte!

Haldor har vært en enkel hund å ha med overalt. Når han var liten var han med på forelesninger i og lå og sov i veska mi. Når det peip i veska visste jeg han måtte ut å tisse, ellers så lå han bare der. Den egenskapen har han hatt hele livet. Han er nesten usynlig inne. Ute er han er arbeidsjern uansett hvilken oppgave du setter han til. Han synes det er kult når været blir litt hardt, eller børen er tung. Jeg tror rett og slett han liker å måtte ta i for å mestre. Det samme ser jeg når han får for enkle oppgaver, da kan han bli litt lei og ønske å finne på andre ting. Haldor er en hund med sjel. 

Haldor er ikke bare jakthund. Han har vært med på alt! Han har vært med på lange seilturer, båret kløv på høsten, trukket pulk på vinteren, trukket meg på topptur. Han ønsker å samarbeide og er fornøyd bare han får være med. Haldor har følelser og reagerer på sinnstemning. Han blir veldig glad når jeg blir glad og kommer alltid å trøster hvis jeg er lei meg.

Vi valgte rasen strihåret vorsteh både på grunn av friluftslivegenskapene, og allsidigheten på jakt. Haldor har virkelig innfridd! Han fungerer som båndhund, fuglehund, støtende hund, apporterende hund og fyller alle de behovene vi håpte en strihåret livsvenn ville gjøre.

Det skulle ta noen år før jeg ble interessert i prøver, men i 2013 stilte jeg på min første jaktprøve med Haldor og det resulterte i en 2AK skog. Prøver er gøy det, men fortsatt kjenner jeg at det er arbeidet med hunden og jakta som står sterkest i meg (og Vidar). Derfor har det blitt jaktet mest med Haldor. 

Allikevel har Haldor blitt ganske godt premiert. Hans beste resultater er sølv i VM 2017 og 1AK skog. Han er premiert til 1AK apport med 30 poeng utallige ganger og 1 premie blodspor. Han er også premiert i konkurranselydighet og utstilling. Han er godkjent ettersøkshund og blir brukt aktivt på kommunale ettersøk.  

Haldor har et veldig fint gemytt, og er omtenksom i sine bevegelser. Han er flink og forsiktig med små mennesker.

Han har en kjempepraktisk pels som dekker hele kroppen godt og en helt latterlig tett underull. Haldor har også ganske naturlig reviering i kroppen og holder god kontakt med oss. Han er også veldig god til å justere søksvidden etter biotop. Når jeg har hatt andre hunder i hus har Haldor hjulpet til med dressuren. Jeg har inntrykk av at han liker orden i rekkene. 

 

Familiehistorie

Fjellgløtts Haldor er etter Landinarnas Kajsa og Bøgeskovens Gus. Han har ni søsken fordelt på to tisper og sju hannhunder. 

Reg. nr: NO41292/10 
Født: 10.04 - 2010
HD: A

Bøgeskovens Gus er etter Stubbestulens Krutt og Kragborgs Mille. Gus har en lang liste med premier bak seg: 1.VK med res CACIT i Sverige. Nr. 2 på Riksprovet høsten 2009. 5×1.VK med HP og CACIT i Danmark, han vant hovedprøven til Strihårklubben 4. april 2010, og ble nr 4 i Dansk mesterskap 14.april 2010. Sølv og Cacit i verdensmesterskapet i Slovakia. 1. premie på sweissprøve, bestått utvidet apportprøve flere ganger, beste res 224 poeng, 1.premie i fullbruks. På utstilling har han CERT og CACIB. Han er også dansk jaktchampion og dansk brukschampion.

Landinarnas Kajsa er etter Landinarans Cissi og Landinarnas Gusten. Cissi (Torpvägen's E-ranger og Kassandra) ble jaktchampion ved to og et halvt års alder. Hun har førstepremie på fullbruksprøve og er jaktpremiert på skog, lavland og høyfjell. Hun vant riksprøven i unghundklassen på skog i 2001. Hun ble SVKs beste strihårsstipe 2001 og ble tildelt bruksavelspris i 2013. Cissi er direkte etter Landinarnas stamtispe Kassandra. Landinarnas Gusten vet jeg ikke så mye om utover at han er premiert på felt til topp valør, samt topp poengsum på ettersøksgrenene. Han var en parring mellom Katholts Franz og Landinarnas Dagny (Kassandra og Stubbestulens Krutt). Dagny regnes per 2017 som Sveriges mestvinnende vorsteh. Kajsa var opprinnelig eid av Terje Berntsen (Kennel Rotvelta), men ble senere solgt til Ann Reidun Borgen (Kennel Fjellgløtt). Kajsa har 3x CERT på utstilling.