Tjuvskyttens Hasse ifra Piteå

Tjuvskyttens Hasse ifra Piteå er etter Tjuvskyttens Axxa og Stormkullens Duktige Dunder. Han kom til verden 21 august 2018.

Hasse er en utrolig samarbeidsvillig hund! Og han er en skikkelig goding. Han liker nærhet og jeg får veldig lett kontakt med han. Å trene med Hasse er kjempemorsomt fordi han er veldig med på leken, og han er genuint interessert i få til noe med meg. Derfor går treningen raskt. 

Tre mnd gammel ble han husren.
Fem mnd gammel fikk jeg se at han spontant sekunderer. 

 

Les mer …

Landinarnas Trygve

NUCH Landinarnas Trygve er etter Landinarnas Jana og Stormkullens Bäste-Bork. Han kom til verden 19 mai 2013 og han var en tillitsfull tass fra første stund. Happy Go Lucky et Trygves levesett. Trygg, nysgjerrig og lettlært. Trygve ble raskt fuglehund, og den første rypa falt når han var 5 mnd. Ro i oppflukt og apporteringen gikk strålende. Men rett før Trygve fylte ett år ble han påkjørt på ski og foten ble skåret av. En dramatisk dag endte hos dyrlegen, en 5 timer lang operasjon og mange måneder med opptrening. Etter litt mer enn ett år var Trygve igjen "funksjonsfrisk", men om det dukker opp følgeskader eller senskader i etterkant vil tiden vise. Happy Go Lucky holdningen til Trygve gjør han til en behagelig og trenbar hund som lever i nuet, og jeg er ikke sikker på om alt hadde gått så bra etter denne skaden uten. 

Trygve har enorm jaktlyst og veldig høy arbeidsmoral. Han er også en veldig smart og beregnende hund. Det gjør han ikke til verdens letteste hund å trene. Det vil si, han er enkel å lære nye ting, men det er vanskelig å få han til å gjøre det i en hver situasjon. Hvis han har muligheten gjør han som han vil. Han knytter seg til den personen han har mest med å gjøre og bryr seg ganske lite om alle andre. 

Trygve har blitt premiert på skog og høyfjell. Han var med på strihårslaget på lavland i 2017 og bidro sterkt til sølvmedaljen i NM lag. Han har 1AK høyfjell høst, 1AK apport med 30 poeng og er også merritert i konkurranselydighet og på sporprøve. Han ble Norsk Utstillings Champion i 2017. 

Les mer …

Fjellgløtts Haldor

Fjellgløtts Haldor er etter Landinarnas Kajsa og Bøgeskovens Gus og kom til verden 10 april 2010. Han er en fantastisk allsidig hund med godt gemytt og stor humor. Han logrer med hele kroppen og er en utrolig sosial hund som kan kunsten å flørte!

Haldor har vært en enkel hund å ha med overalt. Når han var liten var han med på forelesninger i og lå og sov i veska mi. Når det peip i veska visste jeg han måtte ut å tisse, ellers så lå han bare der. Den egenskapen har han hatt hele livet. Han er nesten usynlig inne. Ute er han er arbeidsjern uansett hvilken oppgave du setter han til. Han synes det er kult når været blir litt hardt, eller børen er tung. Jeg tror rett og slett han liker å måtte ta i for å mestre. Det samme ser jeg når han får for enkle oppgaver, da kan han bli litt lei og ønske å finne på andre ting. Haldor er en hund med sjel. 

Les mer …