Dressurkurs for

viderekommne

Det videregående kurset tar for seg teori og praksis som er viktig for at du skal komme videre med treningen av din hund. 

neste kurs er

15, 17, 20, 23, 27, 30 april og 4 mai

Kurset krever forkunnskaper

Kurset er ment som en naturlig fortsettelse etter grunnkurset med fokus på videreutvikling og generalisering av innkalling, sitt, bli og lineføring. Dette er ikke et nybegynnerkurs og vi kommer ikke til å ta for oss nyinnlæring av øvelsene. Det kan være fonuftig å ha vært igennom et nybegynnerkurs i forkant av dette kurset, men ingen krav. For å få fullt utbytte av kurset må hunden kunne bli sittende sammen med andre hunder med enkle forstyrrelser mens fører er på avstand.

hva lærer jeg?

Vi jobber med videreutvikling av de viktigste hverdagsegenskapene slik at du og din hund kan leve harmonisk i sammen. De samme øvelsene danner også grunnlaget for jaktdressuren.

Passivitet

Passivitetstrening er kanskje den viktigste treningen du gjør med din hund, fordi en avbalansert og rolig hund er enklere å ha med seg, tilpasser seg raskere nye situasjoner og er generelt mye lettere å trene.

Sitt og bli sittende

Sitt kan være konfliktløsende i mange situasjoner, potensielt livreddende og er nødvendig kunnskap for våre jakthunder.

Innkalling

Å lære hunden å komme når vi roper er kanskje det viktigste vi lærer den uansett om vi skal ha en hyggelig familiehund eller en god jaktkamerat. En god innkalling er også viktig for valpens egen sikkerhet og andres følelse av trygghet.

Båndtrening

Det er mye triveligere å gå tur med en hund som går fint i bånd. Jo triveligere det er desto oftere gjør du det.