Lag din egen bolting rabbit

Bolting rabbit er en av treningsremediene jeg bruker aller mest. Den skaper skikkelig provoserende situasjoner som trigger de aller fleste hunder og dermed er den genial til å bruke til ro i oppfluktssituasjoner. Det har imidlertid vært litt vanskelig å få tak i denne i det siste, derfor har jeg laget en enkel oppskrift til hvordan du lager den selv her. 

Les mer …

Med hund på sykkeltur

Å trene hunden under båndtvangen er en utfordring for mange. Jeg synes sykkel er en nydelig måte å trene hunden på i denne perioden. Det jeg liker godt er at vi kommer oss ut på tur sammen. At vi kan få både lange, rolige økter og høyintensitetsøkter. Jeg synes det er artig at jeg kan konkurrere litt med hundens hastighet når jeg kan tråkke og føler vi får mer lek og samspill inn i treningen på denne måten. Jeg liker også at jeg kan styre hundens trekkbelastning fordi jeg kan tråkke. Mye positivt med sykkel altså. Derfor vil jeg dele noen av mine egne erfaringer med dere.

Les mer …

Bringselrapport

Det er ikke lett for en liten hund som er vant med å apportere det som ligger i enden av sporapporten og plutselig skulle begynne å levere bringselrapport i stedet. Å lære ulike adferder på veldig like oppgaver kan være en utfordring, og det er dette Hasse og jeg jobber med for tiden. 

Les mer …

Hva trener du på når du trener vannapport?

Mange trener hele øvelsen når de trener på vannapport. Men er det egentlig veldig lurt? Eller er nettopp dette årsaken til at  vi ikke kommer videre i treninga eller ikke får bukt med et treningsproblem?

Les mer …

En måte å utvikle grunndressuren

Når du har lært inn sitt, innkalling og alt det der så går man ofte tom for måter å trene dette på. Det har liksom ingen hensikt å gjenta de samme øvelsene igjen og igjen. Hunden kan det, du kan det. Det er kjedelig og ingen kommer videre. Det er derfor jeg er blitt så glad i apporten. Her finnes det muligheter for å opprettholde, utfordre og gjøre hunden vant med kommandoene våre. 

Les mer …

Hemmeligheten bak en lydig hund

De fleste er enige om at de ønsker en lydig hund. Når vi får en valp i hus er mye av fokuset nettopp at vi ønsker en uforbeholden innkalling og stoppkommando. Det handler om sikkerhet for hunden, og en bedre hverdag og jakt for oss. Men det er slett ikke alle som får til dette.

Les mer …