To kurs på Island

Jeg har vært på Island å holdt to kurs + hatt noen dager FERIE! 
På fuglehundkurset har vi jobbet med trenerferdigheter og grunnferdigheter med ro i oppflukt som bakteppe. På kurset er det engelsksetter, korthaals griffon og korthåret vorsteh.
 
Det er magisk å være her. Jeg har fått lære at (nesten) alle trær er plantet, at islendingene lærer dansk på skolen og at det ikke finnes farlige og ekle dyr her som flått og orm. Fuglelivet her er utrolig rikt. Jeg vasser i fugl. Det er terner på reir over alt. Gjessene har fått sine unger og går skolerette rundt omkring. Og rypa finnes nesten over alt. Til tross for dette har ikke Island båndtvang, men respekt for naturen gjør at de ikke trenger bli fortalt at man ikke kan slippe hunden løs nå.
 
Jeg storkoser meg her og har møtt så mange trivelige folk og hunder. Når det gjelder været så er det helt topp, men jeg er blitt fortalt at jeg er heldig som har fått begge sommerdagene Island har i året. 
 
Det andre kurset jeg holdt på Island var i apport med fokus på apportprøver. Vi trente på grunnferdigheter for vann, søk og spor og delte disse øvelsene opp i mange mindre deler. Det er forskjell på å teste hunden og å trene hunden, og for å trene hunden må vi finne øvelser som bygger opp de delene av arbeidet som ikke fungerer tilfredsstillende.
 
Jeg synes jo å holde kurs er kjempegøy og da gjorde det ingenting at sommeren sluttet den siste dagen. Det var uansett opphold mesteparten av dagen.
 
Menneskene her er så generøse og bruker så mye tid på meg. De lærer meg om vulkaner og viser meg at her løper folkene til utbruddene for å se dem istedet for å løpe fra. Jeg har fått bli kjent med flere områder hvor Islendingene arrangerer prøver, og jeg er blitt vist flere jaktområder.
 
Det er spennende å se og lære om hvordan islendigene gjør det. Mye er likt, men de har færre arter å jakte på og mye kortere jakttid. De har ikke orre og storfugl men de har rype, and og gås. Det er ikke lov å selge rype her så den kan du kun jakte til eget hold.
 
Det har vært to herlige kurs på Island og jeg har kost meg så masse. Det har vært en skikkelig opplevelse! 
 

Etter kursene fikk jeg noen dager ferie. Det har vært helt storveis og jeg fikk oppfylt mitt aller største ønske. Ønsket var å finne et helt autentisk hull i bakken med varmt vann for å bade i. Ikke ett sånn turistifisert ett med omkledningsrom og pen belegningsstein rundt, men ett sånn ekte naturhull som ingen vet om og med helt uten fare for å bli kokt. Denne kulpen holdt 42 grader, og jeg fikk ha den helt for meg selv <3

Tusen takk til Petur som inviterte meg og til hele storfamilien som jeg fikk bli kjent med. Dere har gitt meg en helt uvurderlig tur til et spennende land og det var så vemodig å reise tilbake til Norge. Det har vært helt unikt å få bli kjent med så mange fine mennesker og få innblikk i Island gjennom dere.

En spesiell takk til Petur for denne flotte opplevelsen!