Fuglehundkurs i Hammerfest

Jeg har vært i Hammerfest og holdt fuglehundkurs.

På vei til Hammerfest kjørte vi forbi Stalloen som er et gammelt samisk offersted. Det sies at hvis du hilser og tar farvel med Stalloen når du glir forbi gir det hell og lykke. Kanskje var det derfor vi fikk så deilig vær denne helga til tross for dystre spådommer. 

Hammerfest, en av Norges to eldste byer. Først ute i Europa med elektrisk gatebelysning. Består til tross for å ha blitt brent til grunnen og bygget opp igjen flere ganger. Sist når hele Finnmark, inkludert Hammerfest, ble plyndret og brent til grunnen av tyskerne da de trakk seg tilbake i 1945.

Jeg har lært at her, nord for tregrensa, finnes det noe som heter på innsiden og utsiden av reingjerdet. Fordi Hammerfest er sommerbeite for Kautokeinoreinen er Hammerfest by rett og slett gjerdet inne for å holde reinen ute. 

Til tross for gjerdet ble det observert mye rein overalt. Hagerein er eksotisk for meg, selvfølgelig, da vi ikke har dette i vest. 

Den ene reinen vi møtte sto midt i veien. Sjåføren min sa: "Det er en bukk. Det er varmt. Den fløtte seg ikke." Jeg ble forklart at det er et fenomen og fikk se at det stemte. Dermed kjørte alle bilene i bue rundt stabukken og jeg fikk se hvem som egentlig styrer Hammerfest 🙈

I Hammerfest har de fiskeindustri, fryseri, lakseslakteri og Statens oljevernberedskap. Men de har også bygget opp et mottaksanlegg for naturgass på Melkøya som ligger rett utenfor Hammerfest. Dette er Nord-Norges største industriutbygging.

Gu, for en spennende og fin by Hammerfest er, og så trivelige Hammerfestingan er. Jeg fikk nemlig møte flere av dem når jeg holdt kurs. 

Det var en sjeldent ivrig og engasjert gjeng. Vi fikk gode samtaler om hundetrening og alle fikk til det vi jobbet med. 

Denne gangen holdt jeg et grunnleggende fuglehundkurs hvor vi jobbet med trenerferdigheter som timing, innlæring av øvelser, hva vi gjør når ting blir feil, engasjement og belønninger. Vi jobbet mye med sitt og det var bare skikkelig moro å følge utviklingen på gjengen igjennom helga. 

Tusen takk for denne gang❤️