Hasse fikk excellent, CK og CERT i Trondheim

Å kjøre 200 mil for å gå på èn utstilling er vel helt innenfor normalen. Hadde jeg kjørt sørover, istedet for nord, ville jeg antageligvis kommet nærmere vin og riviera. Men vin og riviera kan jo ikke måle seg mot en sjarmerende Sussebasse som på denne utstillingen fikk det siste certet til å løse ut fire nye bokstaver i navnet sitt. Herregud så glad jeg er! Nå skal vi feire med burger og fasanjakt🥰🍾🥓🍗

Dommeren var Vibeke Lorentzen Anderson og Hasse fikk denne kritikken:

4 år gammel hann, rasetypisk hode, velans skulder, velutviklet frambryst, utmerket over og underlinje, velans kryss kne og haser, beveger seg med utmerkede steg fra siden, fram og bak OK, utmerket pels og farge

3AK skog på Budor

På vei hjemover ble det en start på skogsfuglprøven på Budor. Av 75 startende var Hasse en av de seks som fikk premie.
Det var ganske utfordrende på Budor i år av to grunner. Veldig varmt vær og lite vind gav tørre og vanskelige forhold. I tillegg har Hasse fått litt mange prøver på rappen hvor jeg ikke har styrt han noe særlig og det har resultert i at han ble vanskelig å føre.
 
Jeg som egentlig ikke har så veldig lydige hunder fikk kjenne på at den lille råtassen ble litt egenrådig og jeg gikk med hjertet i halsen mens den lille rotta freste rundt. Selv om det er ikke er så morsomt der og da så er jeg glad for at det finnes litt trøkk og faenskap i han.
 
Men han finner jo fugl og fikk henta hjem den fjerde premien på veldig kort tid. 
 
Hasses kritikk:
 
Straks etter slipp finnes Hasse i stand. Går på ordre frem, foter, gjentagende korte stander og foting frem til stand. Går på, orrekull letter noe upresis. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer. I andre runde tar Hasse stand. Går på uten resultat. Jakter i stor fart, god stil og høy intensitet. Det kniper litt med kontakten og Hasse er litt egenrådig. Får i dag en 3AK.
Tallkarakterer: 55 555
 
Hasse tildeles 3AK skog
 
Tusentakk til mine flotte samarbeidspartnere som holder Hasse varm, tørr, mett og med godt treningsutstyr!
 

Hasse fikk CERT og ble BIR

Hasse fikk Excellent med CK, 1.BHK, CERT og BIR på utstilling i helgen. Dette er hans andre CERT. Han ble nydelig ført av min venninne Eva <3

Dommer var Britt-Marie Dornell og hun gav han denne kritikken:

64 cm. Bra storlek og proporsjoner. Korr. bitt, velskåret mask. hode. M. bra overlinje. Velformet brystkasse. Bra vinkler rundt om. Strev pels, med tilrekkeleige stevhårsattributt. Fin farg. Rør seg mycket bra.

Prøvens beste hund på Presteseter '22

Jeg fikk en pause fra takteltet på bilen og Hasse fikk et par prøvestarter på Presteseter.
 
Dette er en liten, men veldig hyggelig prøve med tilgang til skikkelig fine terreng. Her var det god stemning hele helgen og en veldig gjestfri prøvekomite.
 
Det ble ikke så mange premierte på denne prøven, men det har ikke vært mangel på fugl.
 
Totalt ble det fire premier. Hasse tok premie begge dager og Sjalg Liljedal gjorde det samme.
 
Jeg er litt stolt over den lille viltfinneren min som kjører på og tar vare på de sjangsene han får.
 
Det er mye som skal klaffe på disse fullkombinert prøvene.
 
En ting er alt forarbeidet med tanke på dressurgreier som søksmønster, apport, avleveringer og ro i oppflukt. Det å gjøre hunden vant til apportdelen og å mestre å være sliten.
 
Men så må man jo ha flaks så det monner slik at din hund finner fuglen i terrenget. Man må ha premie på felt for å gå videre til apport.
 
Etterpå er det apportøvelsene. Hvor sliten er hunden? Vil den klare alt etter å ha stivna i bilen etter en hard prøvedag?
 
Det gikk heldigvis bra for Hasse i helgen, men man skal ikke undervurdere en fullkombinert.
 
Derfor var det veldig hyggelig å få vite at Hasse ble prøvens beste hund.
 
Hasse sin premieprosent er fremdeles ganske høy og ligger på 56% totalt. Jeg synes ikke det er så værst nå som vi er inne i hans fjerde sesong.

 

Hasse jakter i høy fart, bruker terreng og biotop erfaren i god kontakt med fører. Letter fugl i ansvist terreng. Stand, går kontrollert frem i etapper. Ny stand, fugl letter noe upresist. Ro i oppflukt og skudd. Utreder OK

Tallkarakterer 55 444

Apportresultat: 10, 8, 10

Tildeles 3AK fullkombinert

 

I myrlendt skogsterreng jakter Hasse med meget høy fart og intensitet. Han dekker anvist terreng på en utmerket måte i god kontakt med fører. Har en markering som han løser ut når fører kommer til. Stand på jaktbart hold letter brunfugl presist foran Hasse som er rolig i oppflukt og skudd. Fortsetter sitt utmerkede søk i med- og sidevind dagen ut og innstilles til 2Ak fullkombinert.

Tallkarakterer: 55 444

Apportresultat: 10, 10, 10

Tildeles 2AK fullkombinert

Hasse fikk CERT og ble BIR på Fellesutstilingen Vest

Hasse fikk Excellent, CK, CERT, 1BHK og BIR på fellesutstillingen vest. 

Les mer …

Hasse fikk 3AK fullkombinert

Nå har vi vært på langtur igjen! Denne gangen reiste vi helt til Namdalen for å delta på fullkombinertprøve skog.

Fy flate for noen flotte skogsfuglterreng. Godt med fugl var det også. 

Jeg må jo si jeg blir litt frustrert når jeg tar med meg Hassen til kanskje Norges fineste skogsfuglterreng som i tillegg er stappfulle av fugl uten at han klarer å presentere noe premieringsverdig. Utrolig kjedelig!

Men Namdalen fuglehundklubb laget en skikkelig koselig ramme rundt prøven og jeg vil definitivt tilbake.

Tross at vi ikke klarte fuglene så er jeg veldig godt fornøyd med søket til Hasse. Han går veldig godt på skogen nå og har virkelig vokst til å bli stabil og fin i søket samtidig som han trøkker litt på. Det gjør meg veldig glad. 

Etter to dager på Namdalen flyttet vi oss.

Den tredje dagen var oppropet på Sognli. Her er det fullkombinertprøve på høyfjell. Denne prøven har jeg vært på tre ganger før og fått 3AK på Haldor, 1UK og 1AK på Hasse. Den er nesten blitt tradisjon og jeg møter også ofte de samme folka. Skikkelig koselig. 

Hasse går veldig godt og får et fint fuglearbeid med reis, dessverre ble det litt for mange minuser med makkerstand og makkerstøkk til å ende opp med øverste valør. 

Det er egentlig for mye fugl her på Sognli, og du skal ha flaks om du klarer navigere det gjennom det minefeltet dette terrenget er.  

Til tross for uheldighetene er jeg er spesielt fornøyd med at jeg kan gå på skog den ene dagen og høyfjell den neste og gjøre det godt søksmessig uansett. Fine sussebassen til mor. 

Heldigvis ble det en premie denne dagen. Hasse fikk 3AK fullkombinert høyfjell, og dette er hans fjerde fullkombinertpremie. 

 

I halvåpent fjellterreng starter Hasse i meget stor fart og med høy intensitet. Blir borte halvveis ut i slippet og finnes igjen samtidig som makker har fuglearbeid. Senere jakter Hasse særdeles godt i god kontakt med fører. Finnes i stand i et lite skogholt, justerer seg noen ganger. Ny stand, reiser kontrollert orrhøne og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Har sjanser på fugl i siste slipp. Tildeles 3AK på jaktprøve delen.

Tallkarakterer: 556444

Apportene ble utført uten feil og til 3x10 poeng.

Hasse fikk 3AK fullkombinert.