Ettersøk VG 4 juni

Målet med sportreningen er at hunden skal holde seg til utgangsporet. Den skal følge sporet den han fått presentert og holde fast ved det sporet tross alle andre fristelser i form av andre dyr, kryssende spor og alt mulig annet som kan vekke hundens interesse. Virkeligheten på jakt, eller under ettersøk, er at skogen er full av fristende dufter og noen ganger hele flokker med dyr. Det er i dette miljøet vi vil at hundene skal kunne følge et spor. 

Hunden skal holde fast ved sporet vi presentrerer for den til tross for at andre spor av samme dyreart, eller andre dyr har krysset eller løpt sammen med det skadede dyret. Den eneste måten å lære hunden, og hundefører, dette er å trene med tilsvarende vanskeligheter

 

Dette kurset tar for seg slike oppgaver med mål om at hundene og deres førere skal få økt sporforståelse. Hundene skal lære å ta ID på sitt spor.

 

Kurset krever forkunnskaper. Du må ha deltatt på grunnkurs hos meg tidligere, eller et tilsvarende kurs. Skriv en mail til meg og spør hvis du er usikker på om du og din hund møter kravene. Min mailadresse er: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Dette kurset arrangeres på kveldstid fra 1730 - 2100 og koster 750,- per ekvipasje.

 

Kurset arrangeres 4 juni.

 

Påmelding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - merk epost med ettersøk VG