Marius, Ask og Balder

Jeg vokste opp med disse tre engelsksetterne. 

Denne siden er under konstruksjon

Marius ( 07957/84) etter Equimark (14417/79) og Rinti av Sørnes (01567/76) var den første engelsksetteren vår og jeg har sterke minner med ham. Alle mine første opplevelser var med denne hunden. Helt siden jeg var åtte år gammel dro jeg på lange turer med han som trekkraft, og på en av disse turene mistet jeg hunden og min søster på to år som satt i pulk. Det ble leteaksjon og greier, og etter veldig mange timer fant de både søster og hund. Mine foreldre lot meg like fullt dra på ekspedisjoner med denne hunden også etter dette. Snørekjøring var utrolig moro.  Mine første jaktopplevelser var også med Marius. Jeg begynte i bæremeis og parkdress, og når jeg var fjorten år fikk jeg gå med egen hagle for første gang. Vi dresserte ikke hunder hjemme, etter min pappas mening så kunne hundene det de skulle kunne, og vi trengte ikke blande oss i det. Det var en annen tid, men allikevel bærer jeg mye av dette med meg, vi trente kanskje ikke så mye hund, men jeg lærte utrolig mye om hundens naturlige arbeid og om jakten.

Marius kunne ikke låses inne og kunne til og med åpne låste dører. Det gikk konkurranse mellom pappa og Marius for å finne finurlige løsninger som kunne holde bikkja inne. Hadde han først stukket av var det bare å starte Mishubitshien. Da kom han hver gang, og det sier kanskje noe om hvor mye den bilen ble brukt inn til jaktterrenget. Han var en jaktidiot og ville ikke la sjansen til en jakttur gå fra han. 

Ask var vår neste hund. Han levde dessverre ikke mer enn fire år da han ble forgiftet under en egentreningstur.  

Storeskars Balder (09880/05) etter Storeskars Ø Arkos (15943/95) og Storeskars F F Annie (08050/98) gikk bort i slutten av 2017 og var en fantastisk hund. En stor og flott engelsk setter, men god viltfinnerevne. Han var roen selv i hus og bare snill og god. Han hadde lite jagelyst og fungerte veldig godt på jakt. Når Balder var omtrent midt i livet og jeg flyttet hjemmefra fikk jeg min første SV Haldor, men Balder fikk fremdeles lov å være med på jakt, selv om han til daglig bodde hos mine foreldre.